COOKING SUGAR, SUGAR

Τάρτα cheesecake με σοκολατένια αυγά: Το πιο νόστιμο γλυκό για το πασχαλινό τραπέζι


JTeam

1 Μαΐου 2024

Τάρτα cheesecake με σοκολατένια  αυγά: Το πιο νόστιμο γλυκό για το πασχαλινό τραπέζι
www.fattoincasadabenedetta.it
Η τάρτα cheesecake με πασχαλινά αυγά είναι ένα τέλειο γλυκό για την περίοδο του Πάσχα.

Σήμερα φτιάχνουμε τάρτα cheesecake με πασχαλινά αυγά, τέλειο γλυκό για την περίοδο του Πάσχα αλλά και για χίλιες άλλες περιστάσεις. Μάλιστα μπορούμε να το διακοσμήσουμε όπως μας αρέσει για κάθε γιορτή ή εποχή του χρόνου.

Σας συμβουλεύουμε να το αφήσετε στο ψυγείο για λίγες ώρες (ακόμα και όλη τη νύχτα): Θα είναι πιο νόστιμο και θα κοπεί πολύ εύκολα. Ας δούμε μαζί πώς να το φτιάξουμε.

Υλικά

2 αυγά

80 γρ. βούτυρο

140 γρ. άχνη ζάχαρη

2 φακελάκια βανιλίνη

320 γρ. αλεύρι

8 γρ. μπέικιν πάουντερ

100 ml φρέσκια κρέμα γάλακτος

400 γρ. τυρί που αλείφεται

Μικρά σοκολατένια αυγά για διακόσμηση

Jenny.Gr
www.fattoincasadabenedetta.it

Εκτέλεση

Αρχικά φτιάχνουμε τη ζύμη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αυγό με το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και μετά προσθέτουμε τη μια βανιλίνη και το μπέικιν πάουντερ.

Στη συνέχεια προσθέστε λίγο λίγο το αλεύρι, μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή, μη κολλώδης ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά στο ψυγείο, καλά σκεπασμένη.

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλειφόμενο τυρί, το αυγό και την κρέμα. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα και προσθέτουμε και τη βανίλια. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε με τη βοήθεια με έναν πλάστη, κάνοντας ένα φύλλο πάχους μισού εκατοστού. Κόβουμε τη ζύμη σε μεγάλες λωρίδες και τη βάζουμε σε ένα μια φόρμα για κέικ. Κόβουμε τις άκρες που περισσεύουν και ρίχνουμε μέσα το μείγμα του cheesecake.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά. Μόλις ψηθεί, βγάζουμε το cheesecake από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το βγάλουμε από τη φόρμα. Ύστερα το διακοσμούμε με τα αυγά και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες (ή και όλο το βράδυ). Κρύο θα έχει πολύ καλύτερη γεύση και θα κόβει τέλεια

Καλό Πάσχα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.