COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Αλμυρό στρούντελ με αυγά και σπανάκι: Μια πρωτότυπη ιδέα για το πασχαλινό τραπέζι


JTeam

24 Απριλίου 2024

Αλμυρό στρούντελ με αυγά και σπανάκι: Μια πρωτότυπη ιδέα για το πασχαλινό τραπέζι
www.lericettedimammagy.com
Ένα εύκολο κόλπο για να ετοιμάσετε ένα πασχαλινό ρολό σφολιάτας σε λίγα μόλις βήματα, αλλά που θα είναι και πεντανόστιμο.

Τα αλμυρά στρούντελ είναι μια γρήγορη εκδοχή πίτας και αποτελούν επίσης το ιδανικό κέρασμα που μπορείτε να κάνετε για τους φίλους σας.

Το σημερινό πασχαλινό στρούντελ με αυγά και σπανάκι μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα με έτοιμο φύλλο και με μερικά ήδη μαγειρεμένα βραστά αυγά. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας

Μια μεζούρα σπανάκι βρασμένο και καλά στυμμένο

4 αυγά

150 γρ. μαλακό ​​τυρί, όπως Philadelphia

50 γρ. σκληρή αλατισμένη ρικότα

30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Αλάτι και πιπέρι

Jenny.Gr
www.lericettedimammagy.com

Εκτέλεση

Πλένουμε και μαγειρεύουμε περίπου 500 γραμμάρια σπανάκι (ή χρησιμοποιούμε κατεψυγμένα), μετά το στραγγίζουμε και το στύβουμε πολύ καλά, παίρνοντας μια μπάλα στο μέγεθος της γροθιάς μας και μετά ψιλοκόβουμε το στυμμένο σπανάκι με ένα μαχαίρι.

Δουλεύουμε το φρέσκο ​​τυρί με ένα πιρούνι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και το ψιλοκομμένο σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια κρέμα.

Βράζουμε τα 3 αυγά, βάζοντάς τα σε κρύο νερό και μαγειρεύοντάς τα για 9 λεπτά, μετά τα ξεφλουδίζουνε και τα αφήνετε στην άκρη.

Ξετυλίγουμε το φύλλο σφολιάτας, αφήνοντάς το στο χαρτί ψησίματος και τρυπάμε την επιφάνεια με τα δόντια ενός πιρουνιού. Ρίχνουμε πάνω από τη σφολιάτα τη γέμιση και από πάνω τρίβουμε τη ρικότα. Τοποθετούμε τα τρία βρασμένα αυγά κατά μήκος της πιο κοντής πλευράς της ζύμης, μερικά εκατοστά από την άκρη.

Τυλίγουμε το ρολό με τη βοήθεια του χαρτιού ψησίματος και σχηματίζουμε ένα ρολό το οποίο θα σφραγίσουμε στις άκρες, αν θέλετε μπορείτε να το κλείσετε με ένα στρογγυλό σπάγκο κουζίνας.

Αλείφουμε το ρολό με το τελευταίο ελαφρώς χτυπημένο αυγό που έχει απομείνει, με μια-δυο κουταλιές νερό και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο σουσάμι ή παπαρουνόσπορο για διακόσμηση.

Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει όμορφα και να ροδίσει η ζύμη. Αφήνουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε για να μην σπάσει η ζύμη.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.