HOME SWEET HOME

Ανανέωση κουζίνας: Τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις, σύμφωνα με τους interior designers


JTeam

24 Απριλίου 2024

Ανανέωση κουζίνας: Τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις, σύμφωνα με τους interior designers
Unsplash/Sosey Interiors
Είναι στο χέρι σου να δημιουργήσεις την κουζίνα των ονείρων σου

Η ανανέωση ή αναδιαμόρφωση της κουζίνας είναι ένα «κεφάλαιο» που μπορεί να σε αγχώνει. Ωστόσο, οι αλλαγές είναι πάντα απαραίτητες, κυρίως σε έναν χώρο που πολλοί άνθρωποι περνούν αρκετές ώρες μέσα στη μέρα τους. Ο σχεδιασμός μιας κουζίνας που να είναι ταυτόχρονα πρακτική και αισθητικά ευχάριστη δεν είναι τόσο δύσκολος όσο φαίνεται.

Βέβαια, υπάρχουν μερικά λάθη, που πάντα πρέπει να αποφεύγεις. Σύμφωνα, μάλιστα, με τους interior designers, μια λάθος κίνηση μπορεί θέσει σε «κίνδυνο» τη ροή ή τη λειτουργικότητα της κουζίνας. Κι ενώ σίγουρα, θα έχεις τις δικές σου ιδέες για το πώς θέλεις να φαίνεται η κουζίνα, οι ειδικοί τονίζουν πως εάν αποφύγεις αυτά τα λάθη, τότε η κουζίνα θα μετατραπεί σε ένα αριστούργημα.

Μην αφήνεις ακατάστατους τους πάγκους

Ακόμα κι εάν έχεις κάνει μια συγκλονιστική ανανέωση και αναδιαρρύθμιση του χώρου, η ακαταστασία μπορεί να καταστρέψει τα πάντα, σύμφωνα με τους ειδικούς. Εκτός από το ότι δημιουργεί ένα «οπτικό χάος», η ακαταστασία κάνει πάντα μια κουζίνα να φαίνεται μικρότερη. Τίποτα δεν είναι χειρότερο από έναν πάγκο με μια σειρά μικρών συσκευών που καλύπτουν κάθε ίντσα του. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, είναι να αποθηκεύσεις κάπου όλες τις συσκευές σου όταν δεν τις χρησιμοποιείς.
Μη διαλέξεις μόνο λευκά χρώματα.

Μην επιλέξεις μόνο λευκά χρώματα

Όσο κι αν αγαπάς το λευκό, δεν χρειάζεται να κινηθείς μόνο στο συγκεκριμένο χρώμα. Πραγματικά, δεν υπάρχει κάτι πιο όμορφο από μια φωτεινή κουζίνα, αλλά το λευκό χρώμα, μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να αποδειχθεί «εφιάλτης», ειδικά στο μαγείρεμα. Ωστόσο, εάν θέλεις να κινηθείς σε φωτεινές και έντονες αποχρώσεις, το buttermilk yellow, είναι η απόλυτη τάση για το 2024.

Μην περιορίσεις τη λάμψη

Γενικά, μη φοβηθείς τα μεταλλικά στοιχεία στη διακόσμηση της κουζίνας. Το κλειδί είναι να επαναλαμβάνεις πρόσθετα μεταλλικά φινιρίσματα σε περισσότερα από ένα σημεία στην κουζίνα, και το υλικό των ντουλαπιών είναι ένα τέλειο μέρος για να ξεκινήσεις αυτή την αλλαγή. Πολλοί interior designers, χρησιμοποιούν έναν συνδυασμό ανοξείδωτου και ορειχάλκινου υλικού για να ενισχύσουν τα φινιρίσματα στην εστία και τον απορροφητήρα.

Μη διακοσμείς την κουζίνα σου για κάποιον άλλο

Η ομορφιά βρίσκεται στο «μάτι» των επισκεπτών, και ο σχεδιασμός της κουζίνας δεν αποτελεί εξαίρεση. Ωστόσο, το σημαντικό είναι η διακόσμηση σου να κάνει χαρούμενο εσένα, προσωπικά, ειδικά εάν περνάς πολύ χρόνο μαγειρεύοντας. Δεδομένου ότι μια κουζίνα είναι πάντα ένας ιδιαίτερος χώρος στο σπίτι, δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι κανέναν άλλον όταν την αναβαθμίζεις και τη διακοσμείς.