ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Το ευεργετικό συστατικό που επιβραδύνει την τριχόπτωση


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

3 Μαΐου 2024

Το ευεργετικό συστατικό που επιβραδύνει την τριχόπτωση
IG @romeestrijd
Γνωρίζεις τα οφέλη της βιοτίνης για τα μαλλιά;

Χάνουμε κατά μέσο όρο έως και 50 τρίχες την ημέρα. Αν και αυτό δεν αποτελεί ανησυχητικό φαινόμενο, ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξηθεί με την αλλαγή της εποχής. Η λεγόμενη «εποχιακή αλωπεκία», που προκαλείται σε μεγάλο βαθμό από τις ακτίνες UV, μπορεί να διαρκέσει για μερικές εβδομάδες.

Για να επιβραδύνεις όσο το δυνατόν περισσότερο την τριχόπτωση, θα πρέπει να υιοθετήσεις κάποιες ευεργετικές για τα μαλλιά συνήθειες. Για παράδειγμα, στις μέρες μας δίνουμε μεγαλύτερη έμφαση στην ανάγκη να στεγνώνουμε τα μαλλιά, χρησιμοποιώντας μια απαλή πετσέτα, ελαχιστοποιώντας τον χρόνο που εκτίθενται στη θερμότητα, αλλά και στις βούρτσες τις οποίες επιλέγουμε για το χτένισμα των μαλλιών μας.

Jenny.Gr
IG @romeestrijd

Από την πλευρά της διατροφής, ορισμένες βιταμίνες ενδείκνυνται ιδιαίτερα στην περίπτωση της εποχιακής τριχόπτωσης. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη βιοτίνη, γνωστή και ως βιταμίνη Β8, η οποία βρίσκεται σε τρόφιμα όπως οι μπανάνες, τα όσπρια και το αβοκάντο. Παράγοντας ενέργεια, ο ρόλος της είναι να διεγείρει τους βολβούς της τρίχας και επομένως την ανάπτυξη των μαλλιών.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.