ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Πώς να διατηρείς καθαρή τη βούρτσα των μαλλιών σου


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

1 Μαΐου 2024

Πώς να διατηρείς καθαρή τη βούρτσα των μαλλιών σου
IG @matildadjerf
Αν θέλεις όμορφα, υγιή και λαμπερά μαλλιά, φρόντισε να διατηρείς πάντα τη βούρτσα μαλλιών σου καθαρή

Όσον αφορά στην υγεία και την ομορφιά των μαλλιών μας, τείνουμε να δίνουμε ιδαίτερη προσοχή στα προιόντα που επιλέγουμε για τη φροντίδα τους, παραμερίζοντας το πόσο σημαντικό ρόλο έχει σε αυτό η βούρτσα των μαλλιών.

Η βούρτσα μαλλιών κάνει τα μαλλιά να φαίνονται πιο απαλά, λεία, πιο λαμπερά και υγιή, χάρη στην ικανότητά της να κατανέμει ομοιόμορφα τα φυσικά έλαια από το τριχωτό της κεφαλής μέχρι τις άκρες. Όμως, επειδή χρησιμοποιείται τόσο συχνά και έρχεται σε επαφή με κάθε εκατοστό των μαλλιών, λερώνεται. Γεμίζει νεκρά κύτταρα δέρματος, υπολείμματα προϊόντων και φυσικά έλαια, τα οποία όμως δεν είναι πάντοτε ορατά. Εν ολίγοις, η βούρτσα μαλλιών ή οποιαδήποτε άλλη χτένα χρησιμοποιούμε θα μπορούσε στην πραγματικότητα να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό, επηρεάζοντας αρνητικά τη συνολική υγεία των μαλλιών.

Jenny.Gr
IG @matildadjerf

Πώς καθαρίζεται εύκολα η βούρτσα μαλλιών

  • Αφαίρεσε τις τρίχες από τη βούρτσα: Για να αφαιρέσεις πιο εύκολα τις τρίχες από μια βούρτσα, χρησιμοποίησε τα δάχτυλά σου για να απομακρύνεις τις τρίχες από τις τρίχες της βούρτσας.
  • Μούλιασε τη βούρτσα σε ζεστό νερό: Μόλις αφαιρεθούν οι τρίχες, μούλιασε τη βούρτσα σε ένα μπολ με ζεστό νερό. Εάν η βούρτσα σου έχει συσσωρεύσει μεγάλη ποσότητα προϊόντων πάνω της, πρόσθεσε μερικές σταγόνες σαμπουάν ή οποιοδήποτε άλλο απαλό σαπούνι στο νερό. Τοποθέτησε τη βούρτσα στο μπολ, με τις τρίχες προς τα κάτω και άφησέ τη να μουλιάσει για περίπου 10 με 15 λεπτά.
  • Τρίψε τις τρίχες της βούρτσας: Κάνε τη βούρτσα σου να δείχνει σαν καινούργια τρίβοντάς την με μια οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες. Αυτό θα βοηθήσει στην απομάκρυνση τυχόν βρωμιάς. Φρόντισε όμως να μην ασκήσεις μεγάλη πίεση, καθώς μπορεί να καταστρέψεις τις λεπτές τρίχες της βούρτσας.
  • Ξέπλυνε τη βούρτσα με ζεστό νερό: Αφού τρίψεις τη βούρτσα, ξέπλυνέ τη καλά κάτω από ζεστό τρεχούμενο νερό. Βεβαιώσου ότι το νερό ξεπλένει τυχόν υπολείμματα σαπουνιού.
  • Άφησε τη βούρτσα να στεγνώσει: Στέγνωσε απαλά τη βούρτσα με μια πετσέτα. Στη συνέχεια, άφησέ τη να στεγνώσει στον αέρα πριν τη χρησιμοποιήσεις ξανά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.