UPDATE CITY BLOGGING

ASTERIA: Αναβίωση του θρυλικού προορισμού της Αθηναϊκής Ριβιέρας


JTeam

30 Απριλίου 2024

ASTERIA: Αναβίωση του θρυλικού προορισμού της  Αθηναϊκής Ριβιέρας
Mε την ολοκλήρωση της ανάπτυξης του εμβληματικού έργου των ΑΣΤΕΡΙΩΝ Γλυφάδας, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και το ξενοδοχείο One & Only Aesthesis, ξεκινά η νέα εποχή στη λειτουργία του πιο διάσημου προορισμού της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Τα ΑΣΤΕΡΙΑ διαμόρφωσαν την έννοια της φιλοξενίας και ψυχαγωγίας ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του 50 που ξεκίνησαν να λειτουργούν, αποτελώντας σημείο αναφοράς στην αθηναϊκή αίγλη και το lifestyle της εποχής.

Από τις αρχές Ιουνίου, τα ASTERIA ακτινοβολούν και πάλι. Συστήνοντας ξανά το μεγαλείο των δεκαετιών του '50 και '60, με νοσταλγικές αναφορές στο στυλ και την κομψότητα της αυθεντικής τους μορφής, αναβιώνει η διάσημη πλαζ, δημιουργείται μια νέα πισίνα, όπως επίσης και εστιατόρια, μπαρ και χώροι εκδηλώσεων, τέχνης και πολιτισμού.

Δύο νέα εστιατόρια

Δύο νέα εστιατόρια, το Bungalow 7 και το Balux Family, ξεκινούν να υποδέχονται επισκέπτες από τις αρχές Ιουνίου και φέρουν την υπογραφή του chef Ντίνου Φωτεινάκη, ο οποίος δίνει έμφαση στις δυνατές γεύσεις, αξιοποιώντας τον πλούτο των μεσογειακών υλικών.

Το Bungalow 7 που αντλεί έμπνευση από της θρυλικές καμπάνες των Αστεριών, θα λειτουργεί καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και το μενού θα διαφοροποιείται ανάλογα με την ώρα: Φρέσκο ψάρι και θαλασσινά, ασιατικές προτάσεις που διευκολύνουν την finger food απόλαυση, premium κοπές και υπέροχα συνοδευτικά -όλα συνδυασμένα με εξαιρετικές επιλογές από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα.

Το Balux Family θα είναι ο προορισμός για όλη την οικογένεια, προσφέροντας δύο παιδότοπους για διαφορετικές ηλικιακές ομάδες και σερβίροντας comfort Μεσογειακή κουζίνα.

Ο Γιάννης Μπαξεβάνης συνεχίζει να συνταιριάζει την καρδιά και την ψυχή της ελληνικής κουζίνας,στο εστιατόριο ARK που δεν σταμάτησε να λειτουργεί καθ΄ όλη τη διάρκεια της ανάπλασης της περιοχής των Αστεριών.

Jenny.Gr

Η πλαζ και η πισίνα των Αστεριών

Πολλές ταινίες έχουν γυριστεί στα ASTERIA κατά τη χρυσή εποχή τους, με τα γαλάζια νερά να λούζονται από τον ήλιο, και τους Αθηναίους να απολαμβάνουν τις ανέσεις της εποχής. Η κινηματογραφική και ιστορική ακτή θα γεμίσει ζωή ξανά, ομορφαίνοντας με τις vintage ομπρέλες, τις άνετες ξαπλώστρες και τις σύγχρονες πλέον ανέσεις.

Ρετρό ξαπλώστρες και ομπρέλες, vintage τραπέζια και καθίσματα κοσμούν τον χώρο της αστραφτερής πισίνας για ενήλικες, καλώντας τους να βυθιστούν στην λιτή της πολυτέλεια. Σε προνομιακό σημείο πάνω στην παραλία, οι επισκέπτες αφήνονται στην διαχρονική κομψότητα του ειδυλλιακού τοπίου, των σύγχρονων ανέσεων και των υπηρεσιών ευεξίας και micro-spa. Δίπλα στην πισίνα, το Pool Bar θα δροσίζει τους λουόμενους κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ το βράδυ οι επισκέπτες θα πίνουν το ποτό τους συνοδεία απολαυστικών εδεσμάτων και sushi, πάντα με την υπογραφή του Ντίνου Φωτεινάκη.

Εκδηλώσεις, τέχνη και πολιτισμός

Στις εγκαταστάσεις των Αστεριών, το κεντρικό παραθαλάσσιο κτήριο DOMUS, ανακατασκευάστηκε για να αποτελέσει έναν μοναδικό πολυχώρο φιλοξενίας εκδηλώσεων υψηλών προδιαγραφών, προσφέροντας ξεχωριστή αισθητική και μαγευτική θέα. Παράλληλα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Τέχνης & Λόγου θα διοργανώνονται καινοτόμα πολιτιστικά δρώμενα και εικαστικές εκθέσεις αναγνωρισμένων Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών.