WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αυτή η «αποτοξίνωση» θα σε βοηθήσει να χτίσεις μια πιο θετική σχέση με το σώμα σου


Τζουλιάννα Καρνέζη

3 Μαΐου 2024

Αυτή η «αποτοξίνωση» θα σε βοηθήσει να χτίσεις μια πιο θετική σχέση με το σώμα σου
pexels
Ακολουθήστε αυτή την «αποτοξίνωση» και θα έχετε καλύτερη εικόνα για το σώμα σας.

Πλέον όλοι γνωρίζουμε ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε κανένα είδος αποτοξίνωσης τροφίμων. Ευτυχώς τα όργανά μας το φροντίζουν για εμάς. Δεν χρειάζεστε περίεργους χυμούς ή παρασκευάσματα από χυμό λεμονιού και πιπέρι καγιέν. Γιατί πολύ απλά όλα αυτά δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το ήπαρ, τους νεφρούς και τους πνεύμονες.

Αλλά αν υπάρχει ένας τύπος αποτοξίνωσης που προτείνω, αυτός είναι η αποτοξίνωση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Γιατί να κάνετε αποτοξίνωση από τα social media

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα και πολλά μειονεκτήματα στα social media. Καταρχάς σας βοηθάνε συνδεθείτε με την οικογένεια και τους φίλους, ειδικά με αυτούς που βρίσκονται μακριά. Μπορούν επίσης να αποτελέσουν μια πλατφόρμα για να συζητήσετε θέματα που σας ενδιαφέρουν. Και γενικά συμβάλουν στην μετάδοση πληροφοριών.

Όμως, παράλληλα με αυτά τα πλεονεκτήματα, υπάρχουν πολλές παγίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μπορεί να είναι επικίνδυνα εάν χρησιμοποιηθούν εσφαλμένα.

Μειονεκτήματα των social media

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο διαταραγμένης διατροφής, κατάθλιψης και άγχους. Είμαστε συνεχώς εκτεθειμένοι σε μηνύματα που μας λένε ότι τα λεπτά σώματα είναι αποδεκτά και όμορφα, ενώ τα μεγάλα σώματα είναι κατακριτέα. Και φυσικά αυτή η λανθασμένη αντίληψη μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα του σώματός σας και την προσπάθεια σας για την αποδοχή του εαυτού σας.

Jenny.Gr
unsplash

Πώς να αποτοξινωθείτε από τα social media

Πηγαίνετε σε καθεμία από τις πλατφόρμες και μετακινηθείτε στη λίστα με αυτούς που ακολουθείτε. Αυτό περιλαμβάνει το Facebook, το Instagram, το TikTok, το Pinterest, το YouTube και οτιδήποτε άλλο δεν γνωρίζω.

Ρίξτε μια ματιά σε κάθε άτομο που ακολουθείτε. Γιατί τους ακολουθείτε; Σας φέρνουν μια αίσθηση χαράς, έμπνευσης και σας κάνουν να σκεφτείτε με έναν διαφορετικό τρόπο που υποστηρίζει μια μορφή αυτοβελτίωσης; Ή μήπως σας κάνουν να αισθάνεστε ανασφαλείς, ανεπαρκείς, θυμωμένοι, και ανάξιοι. Αν ισχύει το δεύτερο τότε πατήστε δυνατά το κουμπί unfollow. Δεν χρειάζεται να ακολουθείτε λογαριασμούς που δεν σας δημιουργούν ευχάριστα συναισθήματα, ακόμα κι αν είναι κάποιος που γνωρίζετε προσωπικά.

Ακολουθούν ορισμένα κριτήρια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καθώς αποτοξινώνεστε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

  • Ο συγκεκριμένος λογαριασμός σας κάνει να νιώθετε άσχημα για τη ζωή ή το σώμα σας;
  • Προσπαθεί να σας παρακινήσει να αλλάξετε κάτι σχετικά με την εμφάνισή σας (αυτό περιλαμβάνει σίγουρα το βάρος σας);
  • Προωθεί τον περιορισμό των τροφών που τρώτε ;
  • Συγκρίνει ή εξετάζει εξονυχιστικά τα σώματα (π.χ.: θέσεις σύγκρισης δίπλα-δίπλα);
  • Προωθεί την άσκηση ως μέσο αλλαγής της εμφάνισης, αντί να εστιάζει στα οφέλη για την υγεία ή στην ευχάριστη αίσθηση;

Έφτασε λοιπόν ο καιρός να αντικαταστήσετε αυτές τις αρνητικές επιρροές με πιο θετικές. Διαφοροποιήστε τη ροή σας. Ακολουθήστε εμπνευσμένους και θετικούς λογαριασμούς.

Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να καλλιεργήσετε μια πιο θετική σχέση με το σώμα σας και τη διατροφή, που θα σας βοηθήσει να μην έχετε άγχος και ενοχές.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.