CELEBRITIES

Jill Biden: Επισκέφθηκε την «Δασκάλα της Χρονιάς» και μίλησε για το σημαντικό έργο των εκπαιδευτικών


The Jennettes

7 Μαΐου 2021

Jill Biden: Επισκέφθηκε την «Δασκάλα της Χρονιάς» και μίλησε για το σημαντικό έργο των εκπαιδευτικών

Η Πρώτη Κυρία των Η.Π.Α, Jill Biden επισκέφθηκε χθες την δασκάλα από το Λας Βέγκας που τιμήθηκε με τον τίτλο «Εθνική Δασκάλα της Χρονιάς», Juliana Urtubey.

Αμέσως μετά την ονομασία της νεαρής δασκάλας ως «Εθνική Δασκάλα της Χρονιάς» του 2021, είχε μια άλλη έκπληξη το πρωί της Πέμπτης: Η Πρώτη Κυρία Δρ. Jill Biden εμφανίστηκε στην τάξη της με ένα μπουκέτο λουλούδια και λέγοντας «συγχαρητήρια!».

«Είναι απλώς η επιτομή μιας καταπληκτικής δασκάλας, ενός σπουδαίου εκπαιδευτικού», δήλωσε η Biden, 69 ετών, στο CBS This Morning, το οποίο ανακοίνωσε τη νέα τιμή της Urtubey και συνέλαβε την αιφνιδιαστική εμφάνιση της Πρώτης Κυρίας.

Η Δρ. Jill Biden είναι καθηγήτρια Αγγλικών και γραφής εδώ και δεκαετίες και είπε στο CBS ότι η προβολή του επαγγέλματος είναι ένας από τους στόχους της στον Λευκό Οίκο.

«Νομίζω ότι για πολύ καιρό οι δάσκαλοι ήταν υποτιμημένοι, αλλά τώρα, ελπίζουμε ότι όλη η Αμερική, μετά από αυτήν την πανδημία, έχει δει τι έχουν κάνει και πώς απλά φρόντισαν τα παιδιά μας», δήλωσε η Biden. «Ήταν μια τόσο δύσκολη εποχή και οι εκπαιδευτικοί έχουν αναδειχθεί».

Η Urtubey, μια καθηγήτρια δημοτικής και ειδικής εκπαίδευσης, είπε ότι «προφανώς ενθουσιάστηκε» από την έκπληξη της Πρώτης Κυρίας. Συγκινήθηκε επίσης, καθώς άκουγε μερικούς από τους μαθητές της να λένε στο CBS για το πώς κατάφερε να τους αλλάξει.

«Δεν είδε μόνο τους μαθητές ως μαθητές», είπε ένας από αυτούς στο CBS.

Ένας άλλος συμφώνησε, αποκαλώντας την Urtubey - επίσης γνωστή μεταξύ των μαθητών ως «κυρία Γη», για τη χρήση των κήπων στη διδασκαλία της - «ευγενική, ενημερωμένη, διασκεδαστική αλλά και κάπως σοβαρή όσον αφορά τη συμπεριφορά μας».

Αργότερα, μετά την έκπληξη της Πρώτης Κυρίας, η Urtubey μίλησε επίσης στο CBS για την υποστήριξη που χρειάζονται οι εκπαιδευτικοί για να προχωρήσουν, συμπεριλαμβανομένης της αμοιβής ανάλογης με τη δουλειά τους και των πόρων για να εξασφαλιστεί μια «χαρούμενη και δίκαιη εκπαίδευση».

«Η δουλειά μου είναι να σιγουρευτώ ότι θα βοηθήσω τους μαθητές μου να βρουν τα δυνατά τους σημεία. Τα παιδιά με διαφορές στη σκέψη και τη μάθηση έχουν τόσες πολλές δυνατότητες», είπε, «και είναι δική μου δουλειά να τις βρω, να τους κάνουν να το πιστέψουν και να τους βοηθήσω να μεγαλώσουν».

Ήταν οι μαθητές, είπε η Πρώτη Κυρία, εκείνοι που την έκαναν να συνεχίσει τη δουλειά της, επίσης.

«Κάνουν τη διαφορά και νομίζω ότι είναι δική μας δουλειά να τους δώσουμε αυτοπεποίθηση και να τους προσφέρουμε δεξιότητες και όπως είπε η Juliana, να τους χαρίσουμε χαρά και να τους στηρίξουμε στη ζωή τους», δήλωσε η Biden.

Η Πρώτη Κυρία βρίσκεται σε διήμερο ταξίδι στο Κολοράντο, τη Νεβάδα και τη Γιούτα, όπου επισκέπτεται δασκάλους και νοσοκόμες και μιλά για το έργο της διοίκησης για τη διανομή εμβολίων COVID-19.

Δείτε ακόμη: Τέχνη και πανδημία: 15 αναδημιουργίες κλασικών έργων τέχνης κατά τη διάρκεια της καραντίνας

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.

TAGS