CELEBRITIES

Η Emma Watson θα στηρίζει για πάντα τα δικαιώματα των transgender ατόμων


JTeam

12 Απριλίου 2022

Η Emma Watson θα στηρίζει για πάντα τα δικαιώματα των transgender ατόμων
Τα δικαιώματα των transgender ατόμων είναι υπόθεση όλων, όπως και ο δρόμος προς τη συμπερίληψη. Ένα clip από το 2020 με την Emma Watson να υποστηρίζει με όλη της τη δύναμη αυτά τα άτομα ήρθε ξανά στην επιφάνεια και το γιατί είναι αυτονόητο.

To 2020, η Emma Watson είχε ταχθεί υπέρ της ισότητας των transgender ατόμων σε ένα clip από συνέντευξή της με τη Vogue, το οποίο ήρθε ξανά στην επιφάνεια τις τελευταίες μέρες.

«Νιώθεις άνετα αν χρησιμοποιώ κι εγώ γυναικείες τουαλέτες;», ρώτησε την ηθοποιό η δημοσιογράφος, Paris Lees, που είναι transgender. Τότε η ηθοποιός τής απάντησε φυσικά καταφατικά, χωρίς η απάντησή της να επηρεαστεί καθόλου από το γεγονός ότι έχει κάνει επέμβαση.

Συγκεκριμένα, η Lees τη ρώτησε: «Η απάντησή σου εξαρτάται από το ότι έχω κάνει επέμβαση;». Η Watson απαντά με ένα κατηγορηματικό όχι και δίνει το έναυσμα στη δημοσιογράφο να επεκταθεί κι άλλο πάνω σε αυτό. «Τι θα έλεγες στα άτομα που έχουν θέμα με το να χρησιμοποιώ κι εγώ μια δημόσια τουαλέτα μαζί τους;».

«Μα είσαι άνθρωπος», απαντά η Watson και η φράση της αυτή περικλείει το νόημα γύρω από τον αγώνα πολλών ατόμων για ένα μέλλον γεμάτο συμπερίληψη. «Κατανοώ ότι υπάρχει φόβος για το άγνωστο. Αλλά, βγες έξω και μίλα γι' αυτό. Πήγαινε μάθε, μίλα, κοίτα κατάματα κάποιον που είχε μια τέτοια εμπειρία και μετά από όλα αυτά, πες μου τους λόγους που δεν θεωρείς ότι είναι Ok να θεωρείται αυτό το άτομο ενσωματωμένο στην κοινωνία».

Η Watson είχε υποδυθεί τη Hermione Granger στη σειρά των ταινιών Harry Potter, παίρνοντας ανοιχτά θέση υπέρ των δικαιωμάτων των transgender ατόμων, τη στιγμή που η συγγραφέας των βιβλίων, J.K. Rowling ήταν (και συνεχίζει να είναι) εναντίον. Ο Daniel Radcliffe είχε κάνει επίσης μια ηχηρή δήλωση, καταδικάζοντας την τρανσφοβία της Rowling το 2020.

«Το 78% των transgender και nonbinary ατόμων έχουν πέσει θύματα προκαταλήψεων εξαιτίας της ταυτότητας του φύλου τους. Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να στηρίξουμε αυτά τα άτομα χωρίς να ακυρώνουμε την ταυτότητά τους και να τους κάνουμε περισσότερο κακό», είχε πει.

Όπως είχε προσθέσει μάλιστα: «Οι transgender γυναίκες είναι γυναίκες. Κάθε αντίθετη δήλωση, σβήνει την ταυτότητα των transgender ατόμων και καταστρέφει την αξιοπρέπειά τους».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.