CELEBRITIES

Η Κιμ Καρντάσιαν για όσα έμαθε από τον πατέρα της: «Με έβαζε να υπογράφω συμβόλαια για τα πάντα»


JTeam

15 Νοεμβρίου 2023

Η Κιμ Καρντάσιαν για όσα έμαθε από τον πατέρα της: «Με έβαζε να υπογράφω συμβόλαια για τα πάντα»
Με αφορμή το αφιέρωμα του GQ στους Άντρες της Χρονιάς, 20 χρόνια μετά τον θάνατό του, η Κιμ έδωσε συνέντευξη αποκλειστικά για εκείνον

Το όνομα του πατέρα της Κιμ Καρντάσιαν έγινε γνωστό πολύ πριν το δικό της. Το 1994, όταν ο Ο. Τζ. Σίμπσον κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της πρώην συζύγου του, ο Ρόμπερτ Καρντάσιαν ανήκε στην ομάδα υπεράσπισής του, παρότι απείχε για χρόνια από τις δικαστικές αίθουσες. Αυτός είναι που την ενέπνευσε να σπουδάσει νομική, μάλιστα.

Τώρα, με αφορμή το αφιέρωμα του GQ στους Άντρες της Χρονιάς, η Κιμ έδωσε συνέντευξη αποκλειστικά για εκείνον.

Πίσω στα 90s, την εποχή της δίκης, ο Καρντάσιαν πήγε σε μέντιουμ, το οποίο του αποκάλυψε ότι το επώνυμό του θα γινόταν διάσημο σε ολόκληρο τον κόσμο. «Έτσι κατάλαβα ότι με παραμύθιασε», θα έλεγε ο ίδιος στην Κιμ, χρόνια αργότερα. Όπως αποδείχθηκε, μόνο παραμύθια δεν ήταν.

Ο λόγος που πλέον κυκλοφορεί και ανδρική σειρά Skims, δεν είναι μόνο η επιθυμία της Κιμ «να μάθουν κι οι άνδρες γιατί γίνεται τόσος ντόρος» - ήταν και το στιλ του πατέρα της. «Αυτός ο άνθρωπος ήταν στιλάτος», δήλωσε στο GQ η momager, Κρις Τζένερ. Όταν άρχισαν να βγαίνουν, τη δεκαετία του ’70, ντυνόταν αποκλειστικά με Gucci – από τα παλτό, μέχρι τα παντελόνια και τα loafers.

Ως παιδί, η Κιμ έπαιζε συχνά στην ντουλάπα του μπαμπά της. Ήταν οργανωμένη στην εντέλεια –οι γραβάτες, οι ζώνες, τα κοστούμια. «Όταν ήμουν 5 ή 6, δεν θυμάμαι, σκαρφάλωνα σε ένα ράφι και το ράφι έπεσε. Θυμάμαι ότι ξύπνησα στο νοσοκομείο με διάσειση», είπε.

«Πάντα ήθελε να φαίνεται κουλ. Ένα από τα αγαπημένα του brands, ήταν η Diesel. Είχαν ένα κουλ τζιν, σαν καλυμμένο με κερί. Το γραφείο του μπαμπά μου ήταν πολύ κοντά, οπότε πάντα έκανε μία στάση. Έλεγε “πρέπει να το πάρω”. Του το έκανα δώρο. Το φορούσε μόνο με μαύρο T-shirt και loafers».

Ο Ρόμπερτ Καρντάσιαν, είναι ο μοναδικός που δεν ξέρουμε και δεν θα γνωρίσουμε ποτέ – όσα έχουμε μάθει για αυτόν, είναι από λόγια άλλων. Επηρέασε βαθιά την Κιμ, όμως, η οποία τον μνημονεύει συχνά. Τον φετινό Σεπτέμβρη πέρασαν 20 χρόνια από τον θάνατό του, πράγμα που σημαίνει πως εκείνη έχει περάσει σχεδόν τη μισή ζωή της χωρίς τον πατέρα της.

Λίγες μέρες πριν φύγει από τη ζωή, της είχε πει: «Ξέρω πως θα είσαι εντάξει».

«Είναι λες και μπορώ να δω το μέλλον. Ξέρω πως θα είσαι εντάξει, απλώς πρόσεξε τα αδέρφια σου για χάρη μου. Φρόντισε να τα προσέχεις».

Αυτά τα λόγια, έμειναν χαραγμένα στο μυαλό της. Από τότε, άλλαξαν οι προτεραιότητές της. «Άλλαξε ο τρόπος που έπαιρνα αποφάσεις», εξήγησε.

Μπορεί να έχει μείνει ως απλώς ο φίλος και δικηγόρος του Ο. Τζ. Σίμπσον, όμως ο Ρόμπερτ Καρντάσιαν ήταν και επιχειρηματίας. Είχε ιδρύσει τη Movie Tunes, μία εταιρεία που παρείχε μουσική σε κινηματογράφους. Κι επειδή ήθελε τα παιδιά του να μάθουν να δουλεύουν και να μην τα έχουν όλα έτοιμα, όλες οι κόρες του εργάστηκαν για τη Movie Tunes στην εφηβεία τους – μία από τις πρώτες δουλειές της Κιμ, ήταν να αντιγράφει το intro και το outro τραγουδιών.

«Ο μπαμπάς μου με έβαζε να υπογράφω συμβόλαιο για τα πάντα. Όταν πήρα αυτοκίνητο, έπρεπε να το πλένω κάθε εβδομάδα, να φροντίζω ώστε να έχει αρκετή βενζίνη και ότι δεν θα το “έλιωνα”. Μου το έκανε δώρο στα 16, αλλά είχα ευθύνες».

Όταν άρχισε να πουλά τα ρούχα της στο eBay, ο πατέρας της την άφηνε να χρησιμοποιεί την πιστωτική του για τέτοιου είδους αγορές, όμως εκείνη θα έπρεπε να την αποπληρώσει. Έτσι έμαθε η ίδια, έτσι διδάσκει τα δικά της παιδιά σήμερα. Τα περισσότερα Σαββατοκύριακα, η Νορθ πουλά λεμονάδα στη γειτονιά της. «Έχει τραπέζι και καρέκλες και ανεμιστήρα για να δροσίζεται. Φτιάχνει πινακίδες. Μένει εκεί για ώρες. Κι αν βοηθήσουν οι φίλοι της, μοιράζονται τα χρήματα. Αν περάσει κάποιος στην τύχη, θα τον χρεώσει 2 δολάρια. Αν σε ξέρει, θα σε κατακλέψει. Με παίρνουν οι φίλοι μου τηλέφωνο και μου λένε ότι πλήρωσαν 20 δολάρια για μία λεμονάδα. Παίρνει το εικοσάρικο και τους λέει ότι δεν έχει ρέστα», δήλωσε η Κιμ.

«Προσπαθώ να κάνω τα παιδιά μου όσο πιο φυσιολογικά γίνεται, και ζούμε σε γειτονιά που μπορούν να πάρουν τα ποδήλατα κα να πάνε στα ξαδέρφια τους», συνέχισε, γνωρίζοντας ότι μένουν σε ένα μέρος γεμάτο προσωπικό ασφαλείας, με κόσμο που ζητά τα στοιχεία όποιου θέλει να περάσει την εξώπορτα του σπιτιού τους.

«Καταλαβαίνω πως αυτή δεν είναι φυσιολογική ζωή. Δεν θα ζήσουμε φυσιολογικά, ό,τι κι αν γίνει. Ως γονιός, θέλω να τα προστατεύσω όσο το δυνατόν περισσότερο».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.