CELEBRITIES

Αντζελίνα Τζολί: Τι είναι η παράλυση Μπελ που έπαθε από έντονο στρες


JTeam

14 Δεκεμβρίου 2023

Αντζελίνα Τζολί: Τι είναι η παράλυση Μπελ που έπαθε από έντονο στρες
Splash News
«Έπαθα ξαφνικά παράλυση του Μπελ, έξι μήνες πριν το διαζύγιo», δήλωσε η Αντζελίνα Τζολί σε πρόσφατη συνέντευξη της

Η Αντζελίνα Τζολί πριν από μερικές ημέρες παραχώρησε μια εξομολογητική συνέντευξη στην WSJ, και μίλησε σχετικά με την καριέρα της, το διαζύγιο από τον Πιτ, την νέα της ζωή, αλλά και το νέο εγχείρημα της στην μόδα. Σε ένα σημείο της συνέντευξης όμως, επεκτάθηκε και στην υγεία της, η οποία τα τελευταία χρόνια κλονίστηκε, εξαιτίας του έντονου στρες και της ψυχολογικής πίεσης που είχε να διαχειριστεί.

Η φήμη και η διασημότητα, είναι από μόνοι τους δυο παράγοντες που δύσκολα μπορεί να διαχειριστεί κανείς. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για την εμβέλεια που έχει η Τζολί. Όταν σε αυτό προστίθενται και άλλες προκλήσεις και δυσκολίες της ζωής, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο σκληρά.

Jenny.Gr
@Annemarieke Van Drimmelen for WSJ

Το 2018, δύο χρόνια μετά την αίτηση διαζυγίου που είχε καταθέσει τον Σεπτέμβριο του 2016 από τον Μπραντ Πιτ, διεκδικώντας την επιμέλεια των έξι παιδιών τους (υιοθετημένων και βιολογικών) κι ενώ βρισκόταν στα γυρίσματα του Maleficent: Mistress of Evil, παρατήρησε ότι η φωνή της είχε αλλάξει. «Το σώμα μου αντιδρά πολύ έντονα στο στρες. Το σάκχαρό μου ανεβαίνει και κατεβαίνει. Έπαθα ξαφνικά την παράλυση του Μπελ έξι μήνες πριν από το διαζύγιό μου», ανέφερε.

Σχετικά με την παράλυση Μπελ, πέρα από την Τζολί, είχε κληθεί να την αντιμετωπίσει και ο Τζάστιν Μπίμπερ. O τραγουδιστής είχε δημοσιεύσει ένα βίντεο, στο οποίο το μισό πρόσωπο του είχε παραλύσει, με τον ίδιο να ανακοινώνει την ακύρωση της περιοδείας του.

Τι είναι η παράλυση Μπελ

Η παράλυση του Μπελ (Bell′s palsy) περιγράφηκε για πρώτη φορά ως πάθηση τον 19ο αιώνα από το Σκωτσέζο χειρουργό Charles Bell από τον οποίο πήρε όνομά της. Πρόκειται για μια πάθηση που προκαλεί προσωρινή παράλυση του προσωπικού νεύρου. Επιδρά στα βλέφαρα και στους μύες του προσώπου, ενώ προκαλείται από αναστολή λειτουργίας του προσωπικού νεύρου που ελέγχει τους μυς, ειδικά αυτούς γύρω από το μάτι και το στόμα. Το προσωπικό νεύρο ονομάζεται επίσης και έβδομη εγκεφαλική συζυγία και ελέγχει τους μυς που σηκώνουν το φρύδι, κλείνουν τα βλέφαρα, αυτούς στην παρειά και αυτούς γύρω από το στόμα.

Jenny.Gr
Splash News


Αν και η αιτία της παράλυσης είναι άγνωστη πιστεύεται ότι συμβαίνει όταν το προσωπικό νεύρο εμφανίζει οίδημα, ίσως από κάποια ιογενή λοίμωξη (ίωση ή έρπητας ζωστήρας, κ.λπ.). Συνήθως, η παράλυση του Μπελ δεν χρειάζεται θεραπεία επειδή η κατάσταση είναι προσωρινή. Ωστόσο, πολλές φορές κρίνεται απαραίτητη η θεραπεία με τη χορήγηση κορτικοστεροειδών που περιορίζουν τη φλεγμονή σε συνδυασμό με τη λήψη βιταμινών του συμπλέγματος B που συμβάλλουν στην ανάπτυξη των νευρικών κυττάρων.

Μερικά από τα συμπτώματα της πάθησης

  • Σπασμωδικές κινήσεις, αδυναμία ή παράλυση της μίας ή και των δύο μεριών του προσώπου
  • Μούδιασμα στη μεριά της παράλυσης
  • Πτώση του βλεφάρου και της γωνίας του στόματος. Το μάτι που επηρεάζεται δεν κλείνει πλήρως
  • Υπερβολικό δάκρυσμα από το ένα μάτι
  • Διαφυγή σιάλου από το στόμα
  • Ξηρότητα του ματιού ή του στόματος
  • Διαταραχές της γεύσης

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.