CELEBRITIES

Η Μπιάνκα Σένσορι βγήκε χωρίς εσώρουχο στο Παρίσι. Διψά για προσοχή ή είναι σε κακοποιητική σχέση;


Στεφανία Παπαδημητρίου

29 Φεβρουαρίου 2024

Η Μπιάνκα Σένσορι βγήκε χωρίς εσώρουχο στο Παρίσι. Διψά για προσοχή ή είναι σε κακοποιητική σχέση;
Splash by Ideal Image
Δεν είναι «αμφιλεγόμενα outfits», είναι κακοποιητική συμπεριφορά μπροστά στα μάτια μας

Η Μπιάνκα Σένσορι βγήκε χωρίς εσώρουχο, φορώντας μόνο ένα διάφανο καλσόν. Φαίνονταν κανονικά τα γεννητικά της όργανα. Ο Κάνιε Ουέστ, φυσικά και ήταν κανονικά ντυμένος. Άρθρα στα αμερικανικά μίντια κάνουν λόγο για ένα ακόμη «εκκεντρικό outfit» και ο κόσμος, ευτυχώς, ανησυχεί για αυτό που της συμβαίνει. Η Μπιάνκα Σένσορι μάλλον δεν αποζητά την προσοχή και υπάρχει κάτι άλλο, πολύ σημαντικότερο, στην ευρύτερη εικόνα.

Στον Κάνιε Ουέστ αρέσει πολύ να αποφασίζει τι θα φορέσουν οι σύντροφοί του, πώς θα το φορέσουν και πότε θα το φορέσουν. Το έκανε και στην Κιμ Καρντάσιαν –έχει πετάξει πάνω από 200 ζευγάρια δικά της παπούτσια, κάνοντας εκκαθάριση στη δική της ντουλάπα, επειδή δεν ταίριαζαν στη δική του αισθητική. Η Κιμ έχει δηλώσει ότι συχνά φοβόταν μη φορέσει κάτι λάθος και, το 2021, τον ευχαρίστησε που τη μύησε στον κόσμο της μόδας.

Κανείς μας δεν γνωρίζει τη φύση της σχέσης του με την Μπιάνκα Σένσορι, ούτε τι έχουν συμφωνήσει στο πλαίσιο του styling. Ωστόσο, είναι σημαντικό να τονίσουμε πως το να υποδεικνύεις και να επιβάλλεις στον/στην σύντροφό σου τι θα φορέσει, εκτός από μεγάλο red flag είναι και μορφή ενδοοικογενειακής βίας.

Ο οργανισμός Women’s Aid, ο οποίος στηρίζει θύματα ενδοοικογενειακής βίας, εξηγεί: «Από το χρώμα του κραγιόν μέχρι τα ρούχα που φοράς και το τι σκέφτεσαι, λες και κάνεις, το να ζεις με έναν χειριστικό σύντροφο σημαίνει ότι οι αποφάσεις σου δεν είναι πάντα δικές σου».

Η Μέλανι Μπράουν, ή αλλιώς Mel B των Spice Girls, έχει μιλήσει για τη δική της εμπειρία με έναν χειριστικό και κακοποιητικό άνθρωπο. Σε συνέντευξη που έδωσε στον Guardian, πίσω στο 2021, τόνισε ότι δεν της έλεγε «βάλε αυτό» ή «πήγαινε άλλαξε ρούχα». Της έλεγε «Κοίτα τι σου πήρα! Σε είδα που το χάζευες». «Κι εσύ σκέφτεσαι ότι είναι γλυκό, ενώ στην πραγματικότητα απλώς ξεκινά να ελέγχει τα πάντα», πρόσθεσε. Επίσης, επέμενε να φορά συγκεκριμένα χρώματα, με αποτέλεσμα η ίδια να ξεχάσει τι της άρεσε, καθώς για χρόνια της είχε αφαιρεθεί το δικαίωμα της επιλογής.

Η σεξολόγος και podcaster Έμμα-Λουίζ Μπόιντον, έχει αναφερθεί στους άντρες που ελέγχουν το ντύσιμο των συντρόφων τους. «Ο τρόπος που ντυνόμαστε είναι προέκταση του ποιοι είμαστε και πώς θέλουμε να παρουσιαστούμε στον κόσμο εκείνη την ημέρα, Οπότε, γιατί να μπορεί ή να πρέπει ένας άντρας να επιβληθεί στην αυτοέκφραση της συντρόφου του σήμερα, αύριο ή οποτεδήποτε;».

Πρόσθεσε πως συχνά, άντρες επεμβαίνουν στις ενδυματολογικές επιλογές των συντρόφων τους, έχοντας τη λανθασμένη αντίληψη ότι τις προστατεύουν από τους άλλους άντρες. «Εσένα σε εμπιστεύομαι, ναι. Τους άλλους δεν εμπιστεύομαι» θα πουν και θα νιώσουν καλά με τον εαυτό τους. Αυτό, βέβαια, προωθεί την κουλτούρα του victim-blaming καθώς λέει, όχι ιδιαίτερα έμμεσα, ότι οι γυναίκες πρέπει να προσέχουν τι φοράνε για να μη βάζουν τους άντρες σε πειρασμό.

Στην περίπτωση του Ουέστ και της Σένσορι, βλέπουμε ότι την ελέγχει και δείχνει σε όλους τη δυναμική της σχέσης. Αυτός ντύνεται κανονικά, αυτή βγαίνει έξω κυριολεκτικά γυμνή. Αυτός έχει το πάνω χέρι, εκείνη είναι «αδύναμη» και, πάνω απ’ όλα, δική του.

Άλλο ενδεχόμενο, είναι να μην ισχύει τίποτα από τα παραπάνω. Μπορεί να διψούν τόσο για προσοχή, να είναι τόσο απελπισμένοι και να κάνουν τα πάντα για το βλέμμα και –γιατί όχι;- ένα συμβόλαιο με κάποιον οίκο μόδας. Ο Κάνιε το έχει ξανακάνει και καθιερώθηκε ως fashion icon.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.