CELEBRITIES

Η Έλεν Ντε Τζένερις κάνει μούτρα που «την έδιωξαν από τη showbiz». Τι κι αν ήταν κακοποιητική;


Στεφανία Παπαδημητρίου

29 Απριλίου 2024

Η Έλεν Ντε Τζένερις κάνει μούτρα που «την έδιωξαν από τη showbiz». Τι κι αν ήταν κακοποιητική;
H Έλεν είπε ότι ζορίστηκε και τώρα μπορεί να κάνει αυτό που της συνέβη. Ναι, αυτό που ΤΗΣ συνέβη

Πόσες φορές έχεις διαβάσει για το καταραμένο cancel culture που καταστρέφει καριέρες; Πολλές. Πάμε να δούμε καριέρες που καταστράφηκαν επειδή τους έκαναν cancel. Ο Κέβιν Σπέισι επιστρέφει κανονικά στο σινεμά και έδωσε σχετική διάλεξη στην Οξφόρδη. Ο Γούντι Άλεν, είπε ότι το όλο θέμα είναι ηλίθιο –εντωμεταξύ, η θετή του κόρη έχει μιλήσει κανονικά για τις φορές που την κακοποίησε σεξουαλικά. Και η Έλεν Ντε Τζένερις, η οποία κατηγορήθηκε για κακοποιητική συμπεριφορά προς τους εργαζομένους της εκπομπής της, τώρα κάνει standup και λέει ότι δυσκολεύτηκε όταν την «πέταξαν έξω» από τη showbiz.

H Έλεν έκανε πλάκα με αυτό που της συνέβη. Τι της συνέβη; Πρώην συνεργάτες της, μίλησαν ανοιχτά για το bullying που υφίσταντο, για τις κρίσεις πανικού που πάθαιναν, για την τοξική συμπεριφορά της. Και (για λίγο) δεν την έβγαλε καθαρή. Τώρα φαίνεται πως μπορεί να αστειεύεται και να χρησιμοποιεί την προσωρινή της απουσία για content στη standup ρουτίνα της. Στο σόου της στο Λος Άντζελες, έκανε αστεία που «την έδιωξαν» επειδή ήταν «κακιά».

«Με έχουν διώξει δύο φορές… Όχι το “καλό κορίτσι”. Στο τέλος θα με διώξουν και τρίτη φορά επειδή είμαι γριά, κακιά και γκέι», αστειεύτηκε και δεν γέλασε κανείς. Και η σεξουαλική της ταυτότητα ποτέ δεν έπαιξε ρόλο.

Μόνη της, είπε πως έγινε «ο πιο μισητός άνθρωπος στις ΗΠΑ». Είπε, επίσης, πως «το μίσος συνεχίστηκε για τόσο καιρό και προσπαθούσα να μη βλέπω τις ειδήσεις».

«Να είστε καλοί ο ένας με τον άλλο», έλεγε στο κοινό η Έλεν Ντε Τζένερις, όταν τελείωνε κάθε εκπομπή. Και σκέφτηκε «α, τι καλή ιδέα να κάνω πλάκα και με αυτό», οπότε είπε πως «αυτό έγινε πρόβλημα» καθώς ο κόσμος την είχε στο μυαλό του σαν «μονοδιάστατο χαρακτήρα που χάριζε πράγματα και περπατούσε χορεύοντας».

Μετά το τέλος του σόου της, δέχτηκε ερωτήσεις από το κοινό. Τη ρώτησαν αν χορεύει και στα δύσκολα, όμως απάντησε αρνητικά. «Είναι δύσκολο να χορέψεις όταν κλαις», πρόσθεσε πως «ήταν δύσκολα» και «δεν έβγαινα έξω», όταν ξέσπασε το σκάνδαλο. Δύσκολο να τη λυπηθείς, ωστόσο, όταν βλέπεις ότι προσπαθεί να θυματοποιηθεί ξανά.

«Κάνω αστεία για αυτό που μου συνέβη, αλλά ήταν καταστροφικό», συνέχισε. Κι αναρωτιόμαστε αν ο θύτης αξίζει να βρίσκεται σε θέση να μιλά για το πόσο δύσκολα πέρασε, όταν απλώς έγινε γνωστό το αληθινό του πρόσωπο. Θυμίζει κάτι από Ράσελ Μπραντ που βαπτίστηκε για να αφήσει πίσω το παρελθόν –το παρελθόν είναι η εποχή που κακοποιούσε σεξουαλικά γυναίκες και οι υποθέσεις ακόμη δε έχουν εκδικαστεί.

Η Έλεν έφυγε από τη σκηνή καθόλου μετανιωμένη συμπεριφορά της, πανευτυχής που χάρισε χαμόγελα στο κοινό. Μια χαρά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.