CELEBRITIES

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ θα δικαστεί τον Οκτώβριο για σεξουαλικές επιθέσεις


JTeam

30 Απριλίου 2024

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ θα δικαστεί τον Οκτώβριο για σεξουαλικές επιθέσεις
SPLASH via Ideal Image
Νωρίτερα, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ είχε τεθεί υπό αστυνομική κράτηση

Τον Οκτώβριο του 2024 θα δικαστεί, στο Παρίσι, ο Γάλλος ηθοποιός, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος έχει μηνυθεί από δύο γυναίκες για σεξουαλική επίθεση το 2021. Υπενθυμίζουμε πως χθες, Δευτέρα, ο ηθοποιός είχε τεθεί υπό κράτηση και ανακρίθηκε από τη δικαστική αστυνομία του Παρισιού για τις καταγγελίες που έκαναν σε βάρος του τρεις γυναίκες. Οι καταγγελίες έγιναν από δύο εργαζόμενες στα πλατό της ταινίας «Les Volets verts», το 2021, καθώς και από μια γυναίκα η οποία τον κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση στα γυρίσματα της ταινίας «Le Magicien et les siamois» το 2014, όταν εκείνη ήταν 24 ετών.

Όπως διευκρίνισε η εισαγγελία, «στο τέλος της κράτησής του επιδόθηκε στον Ζεράρ Ντεπαρντιέ κλήτευση ώστε να εμφανιστεί ενώπιον ποινικού δικαστηρίου για τις σεξουαλικές επιθέσεις που είναι πιθανόν να διαπράχθησαν τον Σεπτέμβριο του 2021 σε βάρος των δύο θυμάτων, στα γυρίσματα της ταινίας “Les volets verts”». Χθες, ο δικηγόρος του Ντεπαρντιέ ενημέρωσε τους δημοσιογράφους πως η αστυνομική κράτησή του έληξε, τονίζοντας: «Όταν ένας άνθρωπος κατηγορείται, μοιραία, κάποια στιγμή πρέπει να δώσει εξηγήσεις. Σήμερα, λοιπόν, ήταν μια από αυτές τις ημέρες όπου έπρεπε να δώσει εξηγήσεις για τις κατηγορίες σε βάρος του, τις οποίες αμφισβητεί».

O ηθοποιός, έχει κατηγορηθεί συνολικά από περισσότερες από 12 άλλες γυναίκες για παρενόχληση και σεξουαλική επίθεση. Το 2020, η κωμικός Σαρλότ Αρνούλ είχε καταγγείλει τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ για σεξουαλική επίθεση, ενώ η ηθοπιός Ελέν Νταράς κατήγγειλε πως ο 75χρονος την παρενόχλησε σεξουαλικά κατά τη διάρκεια γυρισμάτων το 2007. Παράλληλα, η Ισπανίδα δημοσιογράφος και συγγραφέας, Ρουθ Μπάθ, κατέθεσε μήνυση στην Ισπανία εις βάρος του Ζεράρ Ντεπαρντιέ για βιασμό, που συνέβη το 1995 στο Παρίσι.

Οι καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση κατά του Ζεράρ Ντεπαρντιέ ξεκίνησαν το 2018, όταν η γαλλική ιστοσελίδα «Paye ton tournage» έκανε έκκληση στα θύματα του ηθοποιού να μιλήσουν δημόσια για όσα είχαν υποστεί, έπειτα από καταγγελίες που είχε λάβει.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.