CELEBRITIES

Σελίνα Γκόμεζ: «Η ψυχική υγεία σημαίνει πολλά για μένα. Για καιρό ένιωθα χαμένη και απελπισμένη»


JTeam

2 Μαΐου 2024

Σελίνα Γκόμεζ: «Η ψυχική υγεία σημαίνει πολλά για μένα. Για καιρό ένιωθα χαμένη και απελπισμένη»
Getty Images
«Το ίδρυμα για την ψυχική υγεία είναι πιθανότατα το πιο σημαντικό πράγμα που έχω κάνει στη ζωή μου», τόνισε η Σελίνα Γκόμεζ

Τα τελευταία χρόνια, η Σελίνα Γκόμεζ πέρασε από διάφορες καταστάσεις. Έκανε μεταμόσχευση νεφρού, διαγνώστηκε με διπολική διαταραχή, πάλεψε με τον λύκο και αναζήτησε θεραπεία σε κέντρο ψυχικής υγείας. Τόσο μέσα από συνεντεύξεις της, όσο και μέσα από τους λογαριασμούς της στα social media, κατά καιρούς έχει στείλει ηχηρά μηνύματα για το self-love, καθώς και για τη σημασία του να νιώθουμε περήφανοι για όλα όσα είμαστε. Εξάλλου, για την ίδια, «ένα μεγάλο μέρος του να θεραπευτείς αποτελείται από το να βοηθάς τους άλλους».

Με αυτήν τη σκέψη, η ηθοποιός και επιχειρηματίας διοργάνωσε το τρίτο κατά σειρά συνέδριο Rare Beauty, την Τετάρτη, όπου παρουσίασε τα αποτελέσματα του οργανισμού που έχει ιδρύσει με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Σε ένα σχετικό IG post της, η Σελίνα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της σε όλους όσους εργάζονται με κάθε τρόπο ώστε να αναδείξουν τη σημασία της ψυχικής υγείας. «Το τρίτο συνέδριο για την ψυχική υγεία από τη Rare Beauty, με έκανε να εμπνευστώ από την επόμενη γενιά, να φύγω γεμάτη με τόση ελπίδα και ευγνωμοσύνη σε όλους εσάς που είστε μαζί μας σε αυτό το σημαντικό ταξίδι», έγραψε η ίδια στη λεζάντα της δημοσίευσής της. «Η ψυχική υγεία σημαίνει τόσα πολλά για μένα και είναι τιμή μου να μοιραζόμαστε μαζί αυτή την αποστολή με τον κόσμο».

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, η Σελίνα Γκόμεζ μίλησε με τον Γενικό Χειρουργό των ΗΠΑ, Ναύαρχο Βίβεκ Μέρφι, για τη δύναμη της κοινωνικής σύνδεσης και το πώς οι κοινότητες, όπως αυτή που δημιούργησε η ίδια με τη Rare Beauty, ανοίγουν τον δρόμο για την αυτοαποδοχή, την υποστήριξη και τη θεραπεία. Στο τέλος της ομιλία της, η Σελίνα Γκόμεζ τόνισε πως «το ίδρυμα για την ψυχική υγεία είναι πιθανότατα το πιο σημαντικό πράγμα που έχω κάνει στη ζωή μου». Εξάλλου, η ιδέα της να ασχοληθεί με το κομμάτι της ψυχικής υγείας, προέκυψε «μέσα από τις πιο σκοτεινές στιγμές της ζωής της», αποκάλυψε.

«Πάλευα με τα πάντα μέσα κεφάλι μου για πολύ καιρό και ένιωθα χαμένη και απελπισμένη. Και το 2020, έλαβα τη διάγνωση της διπολικής διαταραχής. Και για να είμαι ειλικρινής, όλα άλλαξαν γρήγορα», τόνισε. «Στην πραγματικότητα πήρα τη γνώση και τις απαντήσεις που αναζητούσα απεγνωσμένα για τόσο πολύ καιρό. Και η κατανόηση αυτού του γεγονότος προφανώς με κάνει να το συνειδητοποιώ περισσότερο και φοβάμαι λιγότερο από ό,τι παλαιότερα», συνέχισε η ίδια. Στο συνέδριο, φυσικά, παρευρέθηκε και ο σύντροφός της, Μπένι Μπλάνκο, ο οποίος κάτω από την ανάρτησή της στο Instagram σχολίασε: «Είμαι περήφανος για σένα».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.