CELEBRITIES

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου


JTeam

4 Μαΐου 2024

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου
Οι σταθμοί στην μεγάλη καριέρα της

Η Άννα Παναγιωτοπούλου, η αγαπημένη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή στα 76 της χρόνια.

Τη δυσάρεστη αυτή είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο facebook ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο οποίος έγραψε χαρακτηριστικά: «Έφυγε η Άννα» μαζί με ένα βίντεο από συναυλία στο Ηρώδειο που συμμετείχε.

Δες την ανάρτησή του:

Η αρχή και τα πρώτα βήματα στο θέατρο:

Η Άννα Παναγιωτοπούλου γεννήθηκε στην Κυψέλη και από τα παιδικά της χρόνια ήθελε να γίνει ηθοποιός. Οι γονείς της όμως ήταν αντίθετοι αλλά εκείνη δεν τους άκουσε στιγμή.

Την έστειλαν στην Ελβετία για σπουδές, όμως γύρισε κρυφά και έδωσε εξετάσεις στο Εθνικό, αποφασισμένη να πραγματοποιήσει το όνειρό της, χωρίς να αφήσει τίποτα να της σταθεί εμπόδιο.

Η Άννα Παναγιωτοπούλου μαζί με τον Σταμάτη Φασουλή υπήρξαν βασικά μέλη στο Ελεύθερο Θέατρο και μαζί με άλλους ηθοποιούς ανέβασαν μια σειρά από παραστάσεις που είχαν γίνει το talk of the town αλλά και επιθεωρήσεις, κυρίως στο Άλσος Παγκρατίου.

Το 1980, το Ελεύθερο Θέατρο σταμάτησε και ιδρύθηκε η Ελεύθερη Σκηνή και εκεί πραγματικά μέσα από κάθε ρόλο της -συνήθως τον έγραφε η ίδια- καθιερώθηκε ως ηθοποιός.

Η μεγάλη τηλεοπτική και κινηματογραφική της πορεία:

Ένας από τους σταθμούς στην τηλεοπτική της πορεία ήταν φυσικά η ερμηνεία της στην «Μαντάμ Σουσού» στην ομότιτλη διασκευή του μυθιστορήματος του Δημήτρη Ψαθά τη σεζόν 1986-87 (μαζί με τους Θανάση Παπαγεωργίου, Άγγελο Αντωνόπουλο, Νατάσα Ασίκη κ.ά.).

Επόμενες απίστευτες επιτυχίες της «Οι τρεις χάριτες» (στο πλευρό των Μίνας Αδαμάκη, Νένας Μεντή, Άννας Κυριακού) και η «Ντόλτσε Βίτα» (μαζί με Κατιάνα Μπαλανίκα, Μαρία Καβογιάννη, Μαρία Φωκά, Θανάση Ευθυμιάδη, Κατερίνα Ζιώγου, Παύλο Ορκόπουλο, Γαλήνη Τσεβά κ.ά.).

Επίσης έχει διαπρέψει και στη μεγάλη οθήνη στα παρακάτω: «Safe Sex», «Το κλάμα βγήκε απ' τον παράδεισο», «Οξυγόνο», «Αυστηρώς Κατάλληλο» κ.ά.

Αντίο στην ηθοποιό που μας έχει δώσει τις περισσότερες ατάκες που ακόμα χρησιμοποιούμε καθημερινά και αποτελούν σήμα κατατεθέν μιας ολόκληρης εποχής.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.