COOKING SUGAR, SUGAR

Πώς να φτιάξεις την καλύτερη σπιτική γρανίτα


JTeam

2 Ιουλίου 2023

Πώς να φτιάξεις την καλύτερη σπιτική γρανίτα
www.biggerbolderbaking.com
Μπορείτε να την πιείτε με καλαμάκι ή να φάτε με ένα κουταλάκι, η γρανίτα είναι η top καλοκαιρινή απόλαυση.

Φρέσκια, δροσιστική, η γρανίτα είναι η καλύτερη επιλογή κατά της ζέστης και είναι πραγματικά πολύ απλή στην προετοιμασία της. Η σπιτική γρανίτα στην πραγματικότητα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αυτή των μπαρ. Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε πώς να φτιάξετε γρανίτα στο σπίτι .

Πώς να φτιάξετε γρανίτα στο σπίτι: Τα απαραίτητα συστατικά

Για να ετοιμάσετε γρανίτα δεν χρειάζεστε πολλά υλικά ή εξελιγμένες συσκευές. Και δεν χρειάζεστε καν παγωτομηχανή. Το μόνο που χρειάζεται να έχουμε στο σπίτι είναι πάγος , ζάχαρη, φρούτα (ή άλλα συστατικά που θα δώσουν γεύση, όπως ο καφές), ένα πιρούνι για και αρκετός χώρος στην κατάψυξή μας. Το μυστικό μιας καλής γρανίτας: Η υπομονή

Για να φτιάξετε μια καλή γρανίτα, λοιπόν, χρειάζεται πραγματικά λίγη υπομον. Αυτό συμβαίνει επειδή, για να έχετε τη σωστή συνοχή, πρέπει να ακολουθήσετε μερικά κόλπα.

Μάλιστα, η γρανίτα πρέπει να έχει σχεδόν κρεμώδη υφή και να μη νιώθετε τον πάγο στο στόμα σας. Για να έχετε αυτό το αποτέλεσμα, το μυστικό είναι να ετοιμάσετε τη βάση, στη γεύση που προτιμάμε, και στη συνέχεια να προσθέσετε ένα σιρόπι με νερό και ζάχαρη .

Στη συνέχεια τα βάζουμε όλα στην κατάψυξη και πρέπει να θυμόμαστε να ανακατεύουμε κάθε μισή ώρα, με ένα πιρούνι, ώστε να μην παγώσει τελείως και να γίνει κρεμώδης.

Jenny.Gr
www.fattoincasadabenedetta.it

Γρανίτα καφέ, γρήγορα και εύκολα

Για να προετοιμάσετε τη γρανίτα του καφέ χρειάζεστε τον καφέ από μόκα , τη ζάχαρη, το νερό ακόμα και στιγμιαίο καφέ, για να βελτιώσετε τη γεύση. Μπορείτε όμως να μη χρησιμοποιήστε στιγμιαίο καφέ και να έχετε πιο ντελικάτη γεύση και επίσης να αυξήσετε ή να μειώσετε τη ζάχαρη ανάλογα με τα γούστα μας.

Γρανίτα καρπούζι, φρέσκια και ελαφριά

Μια άλλη πολύ φρέσκια και ελαφριά γρανίτα είναι με καρπούζι. Φτιάχνεται και αυτή με μόνο 3 υλικά: καρπούζι, ζάχαρη και νερό.

Η προετοιμασία της είναι πολύ απλή. Αφού καθαρίσουμε και κόψουμε το καρπούζι, το ανακατεύουμε και προσθέτουμε ένα σιρόπι με νερό και ζάχαρη στον πουρέ. Σε εκείνο το σημείο το μείγμα είναι έτοιμο να μπει στην κατάψυξη για 4-6 ώρες: Ανακατεύουμε κάθε μισή ώρα μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη υφή. Μόλις είναι έτοιμη μπορούμε να τη διατηρήσουμε στην κατάψυξη έως και τρεις μήνες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.