COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πώς να φτιάξεις το καλύτερο Mac and Cheese της ζωής σου


JTeam

13 Μαρτίου 2024

Πώς να φτιάξεις το καλύτερο Mac and Cheese της ζωής σου
unsplash
Είστε έτοιμοι να φτιάξετε το απόλυτο Mac and Cheese;

Το mac and cheese είναι η επιτομή του γρήγορου και πρόχειρου φαγητού, που όταν μαγειρευτεί με τα κατάλληλα υλικά είναι λιχουδιά από τις λίγες. Ακολουθούν οι κορυφαίες συμβουλές μου για το πώς να φτιάξετε το καλύτερο mac & cheese της ζωής σας.

Επιλέξτε τα σωστά ζυμαρικά

Η επιλογή των ιδανικών ζυμαρικών είναι το κλειδί. Θέλετε ένα σχήμα που θα κρατά όσο το δυνατόν περισσότερο τυρί. Για εμάς είναι το κοραλλάκι ή το κοφτό μακαρονάκι. Αυτά τα μικρά ζυμαρικά είναι ιδανικά για να παγιδέψουν τη μέγιστη ποσότητα τυρώδους σάλτσας και είναι αρκετά συμπαγή ώστε να χωρούν πολλά στο πιρούνι σας ταυτόχρονα.

Επιλέξτε το κατάλληλο τυρί για βάση

Σίγουρα, ένα ή δύο τυριά θα κάνουν ένα αξιοπρεπές mac & cheese. Αλλά για να φτιάξετε το καλύτερο mac & cheese της ζωής σας, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το τσένταρ ως βάση.

Καλό είναι να έχετε τρία διαφορετικά τυριά, γιατί το καθένα παίζει διαφορετικό ρόλο στη σάλτσα σας. Με τρία τυριά... έχετε μια εξαιρετική ισορροπία γεύσης.

Χρειάζεστε ένα συμπαγές «τυρί βάσης» για να έχετε την κατάλληλη γεύση στη σάλτσα σας. Θέλουμε οτιδήποτε λιώνει καλά και έχει μια δυνατή, αλλά όχι συντριπτική, γεύση τυριού, όπως είναι το τσένταρ.

Χρειάζεστε ένα funky τυρί με δυναμικό προφίλ γεύσης, όπως η γραβιέρα. Μην φοβάστε την έντονη γεύση εδώ: η δουλειά αυτού του τυριού είναι να δώσει στη σάλτσα σας επιπλέον διάσταση.

Και για την τελική πινελιά, χρειάζεστε ένα αιχμηρό, παλαιωμένο τυρί για να κάνει αυτή τη σάλτσα ακόμα πιο νόστιμη. Η παρμεζάνα είναι μια εξαιρετική επιλογή, αλλά και το πεκορίνο επίσης. Θα χρησιμοποιήσετε μόνο λίγο από αυτό το τυρί, αλλά είναι απολύτως απαραίτητο για τη σάλτσα σας.

Jenny.Gr
unsplash

Φτιάξτε τη μπεσαμέλ

Μόλις ρυθμιστεί η σειρά τυριών, το επόμενο βήμα είναι να φτιάξετε τη μπεσαμέλ. Αν και αυτό ακούγεται περίπλοκο, δεν είναι.

Βασικά, απλά ανακατεύετε μαζί ίσα μέρη βούτυρο και αλεύρι σε μια κατσαρόλα μέχρι να αρχίσουν να αφρίζουν στον πάτο του τηγανιού και να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Συνήθως διαρκεί ένα με δύο λεπτά.

Στη συνέχεια ρίχνετε σιγά σιγά το γάλα και συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες και να πήζει. Συγχαρητήρια, μόλις φτιάξετε μπεσαμέλ.

Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να ανακατέψετε μερικά καρυκεύματα, όπως ξηρή μουστάρδα γιατί τονίζει πραγματικά το τυρί, συν λίγο καγιέν.

Ανακατέψτε τα καρυκεύματα στο τυρί μέχρι να λιώσει. Συνιστούμε να το κάνετε εκτός φωτιάς, αν όμως δυσκολεύεστε να λιώσει το τυρί, μπορείτε να ξαναβάλετε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για λίγα δευτερόλεπτα, μόνο και μόνο για να ανέβει λίγο η θερμοκρασία.

Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σας

Ένα από τα σημαντικότερα κλειδιά για ένα υπέροχο mac & cheese είναι να μη μαγειρεύετε πολύ τα ζυμαρικά σας. Και δεν εννοούμε απλώς να τα κάνετε al dente . Εννοούμε να τα μαγειρέψετε έτσι ώστε να υπάρχει ένα λευκό άψητο δαχτυλίδι στο κέντρο των ζυμαρικών. Γιατί; Διότι πρόκειται να τα προσθέσετε σε αυτή την εκπληκτική σάλτσα τυριού και θέλετε να την απορροφήσουν και να συγχωνευτούν με αυτή τη σάλτσα. Αν τα μαγειρέψετε περισσότερο σε αυτό το στάδιο σημαίνει ότι θα διακινδυνεύσετε να τα παραψήσετε όταν τα βάλετε στον φούρνο.

Ψήστε στον φούρνο

Σε αυτό το σημείο, θα μπορούσατε να φάτε τα τυρώδη ζυμαρικά κατευθείαν από την κατσαρόλα - θα είχαν πολύ ωραία γεύση. Αλλά αν θέλετε την απόλυτη εμπειρία mac & cheese, θα πρέπει να τα ψήσετε.

Το ψήσιμο επιτρέπει στα ζυμαρικά να απορροφήσουν καλύτερα τη σάλτσα τυριού, ενώνοντας και τα δύο μαζί σε μια λαχταριστή μπουκιά. Επίσης, ροδίζει το τυρί από πάνω, δημιουργώντας μια υπέροχη κρούστα και μια πραγματικά φανταστική γεύση.

Εάν επιλέξετε να καλύψετε το mac & cheese σας με τριμμένη φρυγανιά πριν το βάλετε στον φούρνο, θα ανταμειφθείτε με μια χρυσή τραγανή κρούστα, που έρχεται σε όμορφη αντίθεση με τα μαλακά και τυρώδη ζυμαρικά.

Ψήστε το mac & cheese σας. Μπορεί να διαρκέσει λίγο περισσότερο, αλλά θα είναι το καλύτερο mac & cheese της ζωής σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.