ΓΑΜΟΣ

Η σαμπάνια που θα δώσει φινέτσα στη δεξίωση του γάμου σου


Branded Content Team

3 Απριλίου 2024

Η σαμπάνια που θα δώσει φινέτσα στη δεξίωση του γάμου σου
Για πάνω από 180 χρόνια η σαμπάνια Deutz, ένα από τα πρώτα μέλη της υψηλού κύρους «Syndicat des Grandes Marques», δημιουργεί σαμπάνιες με φινέτσα, βάθος και πολυπλοκότητα

Η Deutz αποτελεί την ιστορία των Pierre-Hubert Geldermannn και William Deutz, δύο εμπόρων κρασιού από το Aix La Chapelle. Η Maison Champagne Deutz ιδρύθηκε το 1838 και βρίσκεται στην καρδιά του χωριού Aÿ. Στέκει εκεί ως περήφανος φύλακας της εξαιρετικής οινοποιητικής κληρονομιάς που έχει διατηρηθεί και εξελιχθεί στο πέρασμα των γενεών.

Αυτή τη στιγμή, στην Deutz ανήκουν 46 εκτάρια αμπελώνα και οι οίνοι της προέρχονται από 350 εκτάρια αμπελώνων εξαιρετικής ποιότητας που βρίσκονται κυρίως στα ιστορικά crus της Καμπανίας, με την πλειοψηφία τους να είναι καταχωρημένα ως “Grand Cru” ή “Premier Cru”. Βαθιά μέσα στα κελάρια της Deutz, 30 μέτρα κάτω από τη γη, τοποθετούνται τα κρασιά για ένα – ασυνήθιστα μεγάλο- χρονικό διάστημα - με σκοπό την παλαίωση. Τρυπωμένα κάτω από το γεμάτο ασβεστόλιθο χώμα της Καμπανίας, πιστοποιημένα ως Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco, τα κελάρια παρέχουν τις κατάλληλες συνθήκες στα κρασιά να «ξεκουραστούν» και να αναδείξουν τις πραγματικές τους δυνατότητες και πολύπλοκα αρώματα καθώς περνάει ο χρόνος.

Jenny.Gr

Το ιδιαίτερο στυλ των κρασιών της σαμπάνιας Deutz είναι γνωστό ανάμεσα στους πιστούς της σαμπάνιας ανά τον κόσμο και συμβολίζει πλέον «αυτούς που ξέρουν». Από την δημοφιλή Deutz Brut Classic έως τη θρυλική Amour de Deutz , το στυλ της Deutz αποτελεί το σήμα κατατεθέν ανάμεσα στις σαμπάνιες με μοναδική προσωπικότητα, οινοποιημένη με πάθος και σε απόλυτη συνοχή με τη συνεχή αναζήτηση υψηλής ποιότητας και αριστείας που εκφράζει το brand.

Αναλυτικά οι εξαιρετικές επιλογές που έχεις για τη δεξίωση του γάμου σου:


BRUT CLASSIC

Jenny.Gr


Η Brut Classic είναι μια κομψή multi vintage σαμπάνια, από επιλεγμένες σοδειές. Κάθε χρόνο, προστίθεται στο blend συγκεκριμένο ποσοστό του κρασιού που έχει συλλεχθεί (μεταξύ 20%-40%), ώστε να διατηρεί ένα επίπεδο συνοχής, πολυπλοκότητας καθώς και το ιδιαίτερο στυλ του οίκου Deutz.Το κλειδί στην επιτυχία του μοναδικού στυλ της Brut Classic βρίσκεται στην υψηλή ποιότητα των σταφυλιών που χρησιμοποιούνται και στη συλλογή των καλύτερων crus από την περιοχή του Marne. Η τέλεια ισορροπία επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας μόνο τις τρεις βασικές ποικιλίες της Καμπανίας: Pinot Noir (1/3), Pinot Meunier (1/3) και Chardonnay (1/3).

Το χρώμα της είναι έντονα χρυσαφί λόγω της ωρίμανσης των ζυμών, ενώ κυριαρχούν αρώματα από άνθη, αμυγδαλωτά, ψημένο ψωμί και ώριμα φρούτα (αχλάδι, μήλο). Η φρεσκάδα του chardonnay και η δύναμη του pinot noir δημιουργούν μία σαμπάνια γεμάτη και ταυτόχρονα κομψή, φινετσάτη με μεταξένια υφή και έντονο φρουτώδες τελείωμα.

Συνοδεύει απεριτίφ, φρούτο, επιδόρπιο, εκλεκτά γεύματα ψαρικά, πουλερικά και λευκά κρέατα.


BRUT ROSÉ

Jenny.Gr


Ένα blend από Premier Cru και σταφύλια Grand Cru Pinots Noir από τα terroirs των Aÿ, Mareuil-sur-Aÿ, Avenay, Bouzy, Ambonnay, Verzenay και Tauxières με μια υποψία Chardonnay από το Côte des Blancs -κυρίως Avize, Villeneuve-Renneville, Vertus (περίπου 90% - 10% αντίστοιχα). Το ιδιαίτερο στυλ και χρώμα του είναι αποτέλεσμα του συνδυασμού περίπου 8% κόκκινου κρασιού κυρίως από τα αμπελοτόπια στα Aÿ (Pierre Robert, La Pelle) και Mareuil-sur-Aÿ (Cumaine, Vaularon, Mutry). Οι αμπελώνες βρίσκονται σε εξαιρετική τοποθεσία και ανήκουν στον οίκο Deutz. Τα κόκκινα κρασιά φτιάχνονται από τον cellar master του οίκου.

Πρόκειται για ένα φίνο κρασί που θυμίζει φρούτα του καλοκαιριού. Από το παιχνίδισμα των ροζ αποχρώσεων, απελευθερώνονται λεπτές λαμπερές φυσαλίδες. Στρογγυλό, εκφραστικό, τραγανό και δελεαστικό με αρώματα από κεράσι, βατόμουρο, ρόδι και φραγκοστάφυλο. Ελαφριά οξύτητα με νότες από φρέσκες φράουλες και βατόμουρα.

Με τον ερχομό της άνοιξης, η Deutz Brut Rose γιορτάζει την κουλτούρα της Ανατολής και την ετήσια άνθιση των κερασιών με αισιοδοξία, λανσάροντας τη limited edition σαμπάνια "Sakura".

Jenny.Gr


AMOUR DE DEUTZ 2013


Αυτή η vintage Amour de Deutz είναι απόλυτα ισορροπημένη ανάμεσα σε λουλούδια, φρούτα, οξύτητα, ζωηράδα και μια αρμονική δομή μέσα στην οποία οι μεγαλειώδεις και γενναιόδωρες αρωματικές δυνατότητες του φυτεμένου στο Côte des Blancs και ανατολικά του Montagne de Reims, Chardonnay, ανθούν. Φτιάχνεται αποκλειστικά από σταφύλια Chardonnay από τα καλύτερα terroirs των Avize (39%), Oger (24%), Mesnil (22%), Vertus (10%), Villers-Marmery /Trépail (5%).

Εμπνευσμένη από το χαριτωμένο Χερουβίμ από όπου προέρχεται και το όνομά της. Η Amour de Deutz είναι μια σπάνια σαμπάνια. Γεννημένη από το ειδύλλιο των grand crus της ποικιλίας Chardonnay και γαλουχημένη στον παράδεισο της φυσικής κιμωλίας, καμαρώνει για την σκανταλιάρικη γοητεία της νεανικής της φρεσκάδας που μαλακώνει σταδιακά καθώς ωριμάζει με τα χρόνια και αποκαλύπτει την πεμπτουσία των σταφυλιών σε μια αρμονική έκφανση όλων των αισθήσεων. Συνοδεύει τέλεια εκλεκτά γεύματα, όπως ο αστακός και το λαβράκι.

AMOUR DE DEUTZ ROSÉ 2013

Jenny.Gr

H ‘Amour de Deutz Rosé 2013’ αποτελείται κυρίως από Pinot Noir (58%) των Ambonnay, Aÿ, Bouzy και Verzenay αναμεμιγμένο με
Chardonnay (42 %) από Villers-Marmery, Avize και Vertus. Αυτό το κρασί οφείλει το ιδιαίτερο στυλ και εμφάνισή του στην προσθήκη κόκκινο κρασιού Pinot Noir κατά 6% από τους παλαιούς αμπελώνες του οίκου Deutz στην τοποθεσία ‘La Pelle’ στις βουνοπλαγιές του Aÿ και Cumaine’ και ‘Charmont’ στο Mareuil-sur-Aÿ.

Χρώμα λαμπερό με χρυσές και ροζ ανταύγειες. Ντελικάτα αρώματα από άγρια μούρα και κόκκινα φραγκοστάφυλα με νότες βανίλιας. Γεύση γεμάτη, εκλεπτυσμένη και πολύπλοκη, με μεγάλη ισορροπία μεταξύ των έντονων αρωμάτων και της λεπτής δομής. Αναδεικνύονται νότες από φράουλες, κασσίς και μπαχαρικά σε αρμονία με νότες γλυκισμάτων. Ιδανικό για απεριτίφ. Συνοδεύει εκλεκτά πιάτα .

Advertorial

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και βρείτε όλη την έμπνευση και τις λύσεις που χρειάζεστε για να οργανώσετε τον γάμο των ονείρων σας.