ΓΑΜΟΣ

Θέλεις κάτι διαφορετικό; 10 ιδέες για έναν εναλλακτικό γάμο


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

3 Απριλίου 2024

Θέλεις κάτι διαφορετικό; 10 ιδέες για έναν εναλλακτικό γάμο
Pexels
Oι γαμήλιες παραδόσεις δεν είναι για όλους και δεν είστε υποχρεωμένοι να τις ακολουθήσετε αν δεν το επιθυμείτε. Μπορείτε να «ξεστρατίσετε» από την παραδοσιακή οδό και να κάνετε τον γάμο σας όπως εσείς επιθυμείτε

Η δημιουργικότητα και η μοναδικότητα είναι έννοιες βαθιά ριζωμένες στις νεότερες γενιές και η θέληση για διαφορετικά πράγματα δεν καλύπτεται τις περισσότερες φορές από έναν παραδοσιακό, μεγάλο γάμο.

Για αυτό ακριβώς υπάρχουν πολλές, ενδιαφέρουσες και εναλλακτικές επιλογές. Άλλωστε, κάθε ζευγάρι είναι διαφορετικό και το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ενσωματώσετε πρωτότυπες λεπτομέρειες, που αντιπροσωπεύουν και τους δύο σας, ώστε ο γάμος σας να είναι αυτό που πραγματικά ονειρεύεστε.

Παρακάτω σας έχουμε αρκετές εναλλακτικές ιδέες για την γαμήλια τελετή και τη δεξίωση, τις οποίες τα «μη παραδοσιακά ζευγάρια» θα λατρέψουν. Υπάρχουν ιδέες για όλα τα budgets, τις αισθητικές και τις τοποθεσίες. Μοναδικές ιδέες οι οποίες θα σας κάνουν να οργανώσετε μια από τις ωραιότερες ημέρες της ζωής σας, όπως ακριβώς τη θέλετε, χωρίς να χρειαστείτε καν τη βοήθεια ενός wedding planner.

1. Αφήστε στην άκρη το παραδοσιακό κοστούμι και το νυφικό

Αφήστε στην άκρη τα παραδοσιακά γαμήλια ρούχα και κινηθείτε προς άλλη κατεύθυνση. Φορέστε κάτι με το οποίο αισθάνεστε καλά, αλλά ταιριάζει στην περίσταση. Η νύφη μπορεί να δοκιμάσει μια ολόσωμη φόρμα, ένα lingerie φόρεμα, μια παντελόνα με κιμονό ή ακόμα και ένα κοστούμι. Ο γαμπρός μπορεί να φορέσει ένα chino παντελόνι με ένα blazer, ένα παντελόνι κοστουμιού με ένα πουκάμισο και τιράντες, ένα λινό παντελόνι και λινό πουκάμισο ή ακόμα και κοστούμι με βερμούδα.

2. Κάντε τον γάμο καθημερινή

Οι γάμοι τα Σαββατοκύριακα είναι το σύνηθες, αλλά παράλληλα το πιο ακριβό και το πιο δύσκολο να κλειστεί. Κάντε την αλλαγή και γιορτάστε τον γάμο σας μια Πέμπτη ή μια Τετάρτη. Όσοι καλεσμένοι θέλουν να κάτσουν μέχρι αργά στο party μπορούν να πάρουν μια μέρα άδεια, ενώ όλοι θα έχουν διασκεδάσει και στα μέσα της εβδομάδας, χωρίς να περιμένουν το Σαββατοκύριακο.

3. Ακυρώστε τον Πρώτο Χορό

Αν αισθάνεστε άβολα να χορέψετε μόνοι σας μπροστά σε κοινό, ενώ δεν είναι το δυνατό σας σημείο, τότε καλύτερα δημιουργήστε μια συνθήκη ώστε όλοι οι καλεσμένοι να σηκωθούν και να χορέψουν μαζί σας. Δε χρειάζεται να είναι blues, αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη.

4. Στήστε ένα Self Serve Bar για ποτά

Τα open bar στους γάμους είναι από τα καλύτερα πράγματα, αλλά δυστυχώς η ουρά είναι πάντα μεγάλη. Μια εξαιρετική εναλλακτική είναι ένα bar που ο καθένας θα μπορεί να βάζει το δικό του ποτό για πιο γρήγορη εξυπηρέτηση και ένα bar με barmen για cocktails.

Jenny.Gr
Pexels

5. Μην αγοράσετε γαμήλια τούρτα

Είναι γνωστό πως οι γαμήλιες τούρτες είναι αρκετά ακριβές και δεν τις τρώει κανείς στο τέλος -είτε γιατί έχουν απηυδήσει όλοι από το φαγητό είτε γιατί σερβίρονται πραγματικά πολύ αργά. Αντί για τούρτα, λοιπόν, επενδύστε σε ένα bar με παγωτά, σε έναν πύργο από cupcakes, σε φρέσκους λουκουμάδες που τηγανίζονται επιτόπου ή σε έναν πάγκο με ποικιλία μικρών γλυκισμάτων.

6. Ξεχάστε τα στρογγυλά τραπέζια της δεξίωσης

Οι ροτόντες είναι το πιο δημοφιλές σχήμα τραπεζιού στους γάμους. Για να κάνετε τη διαφορά δημιουργήστε μικρούς χώρους για πικ-νικ με μαξιλάρια και πολύχρωμες κουβέρτες. Πιο cozy και πιο bohemian.

7. Ούτε A La Carte, αλλά ούτε και μπουφές

Αν θέλετε να κάνετε πραγματική διαφορά, κάντε τη με το φαγητό. Δημιουργήστε έναν μεγάλο μπουφέ με finger foods, ένα μεγάλο grazing table και θα ανακαλύψετε πως θα βγει πολύ πιο οικονομικά και οι καλεσμένοι σας θα είναι χορτάτοι, χωρίς να έχουν βαρύνει. Επίσης, επειδή δεν θα έχει ζεστά φαγητά, μπορεί να μείνει εκεί καθόλη τη διάρκεια της δεξίωσης.

Jenny.Gr
Pexels

8. Κάντε μαζί το bachelor party σας

Ναι, η παράδοση θέλει αυτά τα party να γίνονται ξεχωριστά, αλλά γιατί να μην γιορτάσετε μαζί την «τελευταία ημέρα της ελευθερίας σας»;

9. Ο γάμος «Κυριακάτικο Brunch»

Τι καλύτερο από μιμόζες, πανκέικς και βάφλες; Ένας πρωινός κυριακάτικος γάμος είναι μια εξαιρετική ιδέα και ένα από τα πρόσφατα, δυνατά trends. Σίγουρα αποτελεί πιο οικονομική επιλογή και οι περισσότεροι καλεσμένοι θα φύγουν αργά το απόγευμα της Κυριακής, έχοντας τον απαραίτητο χρόνο να ξεκουραστούν και να πάνε τη Δευτέρα στη δουλειά τους.

10. Παντρευτείτε μόνοι σας και παρτάρετε όλοι μαζί

Μπορείτε να κάνετε ξεχωριστά τη γαμήλια τελετή και τη γαμήλια δεξίωση. Για παράδειγμα, μπορείτε να παντρευτείτε την Τετάρτη με λίγους και καλούς και την Παρασκευή να κάνετε τη δεξίωση με περισσότερο κόσμο αλλά λιγότερο στρες, λιγότερη ώρα ορθοστασίας και σίγουρα έτοιμοι για party.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και βρείτε όλη την έμπνευση και τις λύσεις που χρειάζεστε για να οργανώσετε τον γάμο των ονείρων σας.