Μαρμελάδα φράουλα

18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012

Συνταγή απο…σπίτι

Προμηθευτείτε με νόστιμες, ζουμερές, κατακόκκινες φράουλες και φτιάξτε την πλέον αγαπημένη μαρμελάδα, την οποία μπορείτε να διατηρήσετε μέχρι και ένα χρόνο κλεισμένη αεροστεγώς και όταν ανοιχτεί στο ψυγείο.

Θα χρειαστείτε
1 κιλό φράουλες σε κομμάτια
500 γραμ. ζάχαρη
λίγο λεμόνι

Εκτέλεση: Βράζουμε τις φράουλες με την ζάχαρη μέχρι να δέσει το σιρόπι και προσθέτουμε μερικές σταγόνες λεμόνι. Συνεχίζουμε για λίγο το βράσιμο μέχρι να απορροφηθεί το λεμόνι.

Tip: Για να αποστειρώσουμε τα βαζάκια τα πλένουμε στο πλυντήριο ή τα περνάμε με βραστό νερό. μπορούμε επίσης να τα βάλουμε να στεγνώσουν στον φούρνο. Τοποθετούμε την μαρμελάδα αφού έχει κρυώσει εντελώς.

Σχόλια