ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Εύθραυστα μαλλιά: 5 τρόποι για να αναζωογονήσεις άμεσα την εικόνα τους


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

19 Απριλίου 2024

Εύθραυστα μαλλιά: 5 τρόποι για να αναζωογονήσεις άμεσα την εικόνα τους
IG @negin_mirsalehi
Στόχος είναι να αποκτήσεις ξανά όμορφα, υγιή και λαμπερά μαλλιά

Τα εύθραυστα μαλλιά συνήθως είναι θαμπά, άτονα και ξηρά, ενώ δείχνουν αρκετά ταλαιπωρημένα. Αν παρατηρείς στα δικά σου μαλλιά ατίθασα μπερδέματα, τρίχες που σπάνε εύκολα - ιδίως κατά το βούρτσισμα κι έλλειψη έντασης και λάμψης, τότε και τα δικά σου μαλλιά έχουν υποστεί κάποιου είδους βλάβη.

Τι προκαλεί την ευθραυστότητα; Η υφή των μαλλιών μπορεί να διαδραματίσει κάποιο ρόλο. Για παράδειγμα, τα φυσικά σγουρά μαλλιά συνήθως εκ φύσεώς τους δεν έχουν τόσο λεία υφή. Το γεγονός αυτό, μπορεί να τα κάνει να αισθάνονται τραχιά και εύθραυστα. Είναι επίσης πιο δύσκολο για το φυσικό έλαιο του τριχωτού της κεφαλής να «ταξιδέψει» σε όλη την έκταση των αυτών μαλλιών σε αντίθεση με τα ίσια μαλλιά, που σημαίνει ότι είναι πιο ξηρά. Ως εκ τούτου, οι περισσότεροι παράγοντες που συμβάλλουν στην ευθραυστότητα είναι κυρίως εξωτερικοί και βρίσκονται υπό τον έλεγχό μας.

Τι μπορείς να κάνεις για να αποτρέψεις να τις ανεπιθύμητες βλάβες, έχοντας πάντα απαλά και μεταξένια μαλλιά;

Jenny.Gr
IG @negin_mirsalehi

Χρησιμοποίησε τις πρωτεϊνικές θεραπείες με μέτρο

Όταν πρόκειται για θεραπείες ενδυνάμωσης πλούσιες σε πρωτεΐνες, είναι σίγουρα μια περίπτωση «less is more». H υπερβολική χρήση πρωτεΐνης στα μαλλιά είναι μια από τις κύριες αιτίες της ευθραυστότητας. Η πρωτεΐνη (ιδιαίτερα η κερατίνη, η οποία βρίσκεται συχνά σε σαμπουάν, conditioner και προϊόντα styling) μπορεί να συσσωρευτεί εύκολα στα μαλλιά. Αυτό μπορεί να εμποδίσει την απορρόφηση υγρασίας και να καταλήξει να βαραίνει τα μαλλιά. Αντί λοιπόν να επιλέγεις φόρμουλες περιποίησης με βάση τις πρωτεΐνες, αναζήτησε ενυδατικές.

Ενυδάτωση

Ενσωμάτωσε στη ρουτίνα σου ένα conditioner βαθιάς ενυδάτωσης ή μια θεραπεία μία φορά την εβδομάδα. Μερικά βασικά συστατικά που πρέπει να αναζητάς είναι: το βούτυρο καριτέ (πλούσιο σε λιπαρά οξέα και βιταμίνες), το αβοκάντο (μια εξαιρετική πηγή βιοτίνης), η γλυκερίνη και η αλόη, τα οποία είναι βαθιά ενυδατικά.

Jenny.Gr
IG @negin_mirsalehi

Προσοχή στη θερμότητα

Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η ζημιά από τη θερμότητα μπορεί να επιδεινώσει τα εύθραυστα μαλλιά. Δεδομένου ότι μπορεί να μην είναι ρεαλιστικό να απορρίψεις εντελώς τη χρήση εργαλείων styling, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική με τη ρύθμιση της θερμοκρασίας τους και να χρησιμοποιείς πάντα heat protection (θερμοπροστατευτικό προϊόν).

Κούρεμα

Ένα απλό κούρεμα είναι αδύνατο να μεταμορφώσει ως δια μαγείας την ποιότητα των μαλλιών. Όμως, σε βάθος χρόνου, αποδεικνύεται ιδιαίτερα ωφέλιμο για την υγεία των μαλλιών.

Διατροφή

Η διατροφή είναι άμεσα συνδεδεμένη με την συνολική υγεία του οργανισμού, ως εκ τούτου και με την υγεία των μαλλιών. Για παράδειγμα, η μακροπρόθεσμη δίαιτα χωρίς υδατάνθρακες προωθεί την ευθραυστότητα των μαλλιών. Μια καλά ισορροπημένη διατροφή, επικεντρώνεται στη λήψη τροφών που είναι καλές πηγές υγιεινών λιπαρών (σολομός, ξηροί καρποί, σπόροι chia) που μπορούν να σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τα νήματα σου ελαστικά και ενυδατωμένα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.