ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πρωινό skincare: Τα βήματα για να έχεις λαμπερή επιδερμίδα όλη τη μέρα


Ελένη Τσούτση

2 Αυγούστου 2023

Πρωινό skincare: Τα βήματα για να έχεις λαμπερή επιδερμίδα όλη τη μέρα
Instagram/@ chloelecareux
Μάθε όλα τα μυστικά για μια αποτελεσματική morning ρουτίνα ομορφιάς

Σήμερα ας βάλουμε σε μία τάξη την ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μας. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλά βήματα και προϊόντα που αλλά εσύ ακολούθησε αυτά που ταιριάζουν με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου. Παρακάτω λοιπόν θα δεις ένα προς τα βήματα που μπορείς να κάνεις. Εάν δε χρησιμοποιείς κάποιο από αυτά, απλά παράλειψέ το και συνέχισε στο επόμενο.

1. Καθαριστικό Προσώπου

Κυριολεκτικά κανένα προϊόν δε μπορεί να δράσει, αν η επιδερμίδα δεν είναι καθαρή. Επίλεξε ένα καθαριστικό προσώπου που ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σου. Οι γυναίκες με ελαστικό δέρμα θα πρέπει να αναζητήσουν προϊόν σε μορφή τζελ, ενώ οι ευαίσθητοι τύποι δέρματος μπορούν να ξεφύγουν με τη χρήση micellar water. Τέλος ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται πρωί και βράδυ για να αφαιρείται η λιπαρότητα, το μακιγιάζ και οι ρύποι του περιβάλλοντος που έχουν συσσωρευτεί στο δέρμα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

2. Toner

Είναι το προϊόν που συμπληρώνει το καθαριστικό και αφαιρεί ακόμα και το παραμικρό ίχνος λιπαρότητας. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείς serum, φρόντισε η επιδερμίδα να είναι στεγνή, διαφορετικά άσε την υγρασία στο πρόσωπό σου.

3. Κρέμα Ματιών

Επειδή το δέρμα γύρω από την περιοχή των ματιών είναι πιο ευαίσθητο από το υπόλοιπο πρόσωπο, απαιτείται η χρήση εξειδικευμένου προϊόντος. Και πάλι, επίλεξε με βάση τον τύπο του δέρματός σου.

Clinéa Tint n' Glow Illuminating Tinted Boosting Gel-Cream - Βρες την εδώ.

Jenny.Gr

Για πρόσωπο που ακτινοβολεί! Αυτή η ελαφριά gel-κρέμα δίνει στο δέρμα σου μία περλέ λάμψη και διάφανη χρωματική κάλυψη. Με 4% ισχυρό σύμπλοκο Νιασιναμίδης και Ginger επαναφέρει της νεανική όψη επιδερμίδας σου. Το ελαφρύ της χρώμα χαρίζει στο δέρμα σου έναν υγιή τόνο.

4. Ορός/Serum

Σκέψου τον ορό ως εξειδικευμένη θεραπεία για συγκεκριμένες ανάγκες του δέρματός σου, καθώς βοηθούν κατά της ξηρότητας, της θαμπάδας ή και της ακμής.

Extra Tip: Τη νύχτα καλό είναι να χρησιμοποιήσεις έναν ορό με ρετινόλη για να βοηθήσεις το δέρμα να αναγεννηθεί καθώς κοιμάσαι.

5. Ενυδατική Κρέμα

Ίσως το πιο σημαντικό βήμα, η εφαρμογή ενυδατικής κρέμας η οποία δεν ενυδατώνει μόνο το δέρμα, επιπλέον σφραγίζει και τα συστατικά των προϊόντων που έχουν προηγηθεί.

Ενυδατική Κρέμα Ημέρας Today is a Good Day

Jenny.Gr

Απαλή κρέμα ημέρας με 88% φυσικά συστατικά και βιοσακχαρίτη που παρέχει άμεση και μακροπρόθεσμη ενυδάτωση. Περιέχει ειδικό παράγοντα κατά της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που δημιουργεί φιλμ προστασίας και προστατεύει την επιδερμίδα από την οξείδωση και το σχηματισμό ελευθέρων ριζών.

Εμπλουτιμένη με αλλαντοϊνη, βιταμίνη Ε, πανθενόλη, οργανικό απόσταγμα από άνθη πορτοκαλιάς και χυμό ροδιού θρέφει και αναζωογονεί το δέρμα, αποκαθιστά την λάμψη και την απαλότητα. Παρέχει ελαφριά αίσθηση, απορροφάται γρήγορα χωρίς να αφήνει λιπαρότητα και προσφέρει αίσθηση βελούδινης απαλότητας στην επιδερμίδα. Plus, αποτελεί εξαιρετική βάση για το μακιγιάζ.

6. Αντηλιακή Κρέμα

Το αντηλιακό είναι απαραίτητο. Πρόκειται για το τελευταίο βήμα της ρουτίνας φροντίδας του δέρματός κατά τη διάρκεια της ημέρας για να προστατευτείς από τις UV βλάβες, οι οποίες αποδεδειγμένα αυξάνουν τη διαδικασία γήρανσης και μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε καρκίνο του δέρματος.

Δες στην παρακάτω gallery: Αυτά είναι τα 7 αντηλιακά πόλης που μπορείς να επενδύσεις τώρα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.