ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Skincare: Πώς να βάλεις τη ρετινόλη στη ρουτίνα σου, χωρίς να εμφανίσεις ξηρότητα ή ερεθισμό


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

21 Νοεμβρίου 2023

Skincare: Πώς να βάλεις τη ρετινόλη στη ρουτίνα σου, χωρίς να εμφανίσεις ξηρότητα ή ερεθισμό
IG @camilamorrone
Η σωστή χρήση ρετινόλης, θα χαρίσει στην επιδερμίδα σου τα επιθυμητά αποτελέσματα

Πολλές γυναίκες που ετοιμάζονται να μπουν στη δεκαετία των 30, αναθεωρούν τη ρουτίνα ομορφιάς που ακολουθούσαν μέχρι σήμερα και επιθυμούν να δώσουν μια θέση σε ένα εξαιρετικά δραστικό ενεργό συστατικό: τη ρετινόλη. Φυσικά, υπάρχει ένα μεγάλο εύρος πλεονεκτημάτων που σχετίζονται με τη ρετινόλη , ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την αντιγήρανση.

Η βιταμίνη Α διεγείρει την παραγωγή νέων κυττάρων και ρυθμίζει τον κύκλο εργασιών τους, βοηθά στην ελαχιστοποίηση της εμφάνισης των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων και αυξάνει τη σύνθεση κολλαγόνου και ελαστίνης. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα εμφανώς πιο σφριγηλό δέρμα και μια πιο λαμπερή επιδερμίδα.

Παρ’ όλα αυτά, η ρετινόλη μπορεί επίσης να κάνει το δέρμα απίστευτα ξηρό ή ακόμα και ερεθισμένο– ιδίως όταν μια γυναίκα την εφαρμόζει για πρώτη φορά στο πρόσωπό της, γεγονός που της δημιουργεί αμφιβολίες για το αν αυτό το συστατικό είναι πράγματι κατάλληλο για το δέρμα της.

Αν είσαι αρχάρια στη χρήση ρετινόλης και θέλεις να μάθεις τα πάντα για αυτό το διάσημο συστατικό, σου δίνουμε τις απαντήσεις για κάθε σου απορία.

Σε ποια ηλικία πρέπει να αρχίσεις να χρησιμοποιείς ρετινόλη;

Η ρετινόλη όχι μόνο λειαίνει την υφή του δέρματος, αλλά ενισχύει και τον πολύ σημαντικό φραγμό του, συμβάλλοντας στην προστασία από μελλοντικά σημάδια γήρανσης. Μελέτες έχουν δείξει ότι χάνουμε περίπου το 1% του κολλαγόνου μας κάθε χρόνο ξεκινώντας από την ηλικία των 20 ετών, επομένως αν θέλεις να εισάγεις τη ρετινόλη στη ρουτίνα ομορφιάς σου μπορείς να το κάνεις από την ηλικία 25 ετών και μετά.

Jenny.Gr
IG @camilamorrone

Πώς μπορείς να διαχειριστείς τις παρενέργειες της ρετινόλης;

Σήμερα, οι φόρμουλες ρετινόλης προκαλούν πολύ λιγότερες παρενέργειες, με πολλούς ανθρώπους να εμφανίζουν ελάχιστη ξηρότητα ή ερυθρότητα. Εάν το δέρμα σου αντιδρά, ωστόσο, φρόντισε να το διατηρήσεις σωστά ενυδατωμένο, εφαρμόζοντας ενυδατική κρέμα μετά από κάθε χρήση ρετινόλης. Αναζήτησε ρετινοειδή με ενθυλακωμένη τεχνολογία, των οποίων η χορήγηση βοηθά στη μείωση της πιθανότητας ερεθισμού ή απολέπισης. Είναι επίσης απολύτως απαραίτητο να φοράς ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος κάθε μέρα όταν χρησιμοποιείς ρετινόλη, καθώς κάνει το δέρμα πιο ευαίσθητο στις ακτίνες UV.

Μπορείς να χρησιμοποιείς ρετινόλη εάν έχεις ευαίσθητο δέρμα;

Εάν γνωρίζεις ότι το δέρμα σου είναι ευαίσθητο, φρόντισε να ενσωματώσεις σταδιακά τη ρετινόλη στη ρουτίνα σου. Ξεκίνα εφαρμόζοντάς τη δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα και με τον καιρό αύξησε τη δόση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.