ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Beauté την Κυριακή: Πώς να αξιοποιήσεις τα ροδοπέταλα προς όφελος της ομορφιάς της επιδερμίδας


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

28 Απριλίου 2024

Beauté την Κυριακή: Πώς να αξιοποιήσεις τα ροδοπέταλα προς όφελος της ομορφιάς της επιδερμίδας
IG @negin_mirsalehi
Ένα πολύτιμο δώρο της φύσης για το δέρμα

Αιώνες τώρα, τα τριαντάφυλλα αποτελούν υπέρτατο σύμβολο αγάπης. Το άρωμα τριαντάφυλλου είναι υπνωτικό, ήρεμο και αισθησιακό. Αλλά τα τριαντάφυλλα δεν είναι απλά όμορφα. Το έλαιο και το νερό που εξάγεται από τα τριαντάφυλλα έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά και την ομορφιά της επιδερμίδας.

Η Βουλγαρία, η Τουρκία και το Μαρόκο συγκαταλέγονται στους κορυφαίους παραγωγούς αιθέριου ελαίου τριαντάφυλλου στον κόσμο. Οι κοινότητές τους έχουν χρησιμοποιήσει τριαντάφυλλα στο όνομα της ομορφιάς και της αυτοφροντίδας για αιώνες. Εδώ, θα μοιραστούμε δύο υπέροχες DIY συνταγές που αξιοποιούν τα ροδοπέταλα για να ομορφύνουν με κάθε τρόπο το δέρμα.

Μείγμα μπάνιου για ενυδάτωση και ανακούφιση

Συστατικά:

  • ½ φλιτζάνι ροδοπέταλα
  • μια χούφτα δυόσμο
  • 2 κ.σ. της σούπας χυμό λεμονιού

Οδηγίες:

Ανακάτεψε ½ φλιτζάνι ροδοπέταλα με μια χούφτα δυόσμο και 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού. Αυτό το μείγμα βοηθά στην απομάκρυνση της περίσσειας λιπαρότητας. Εάν βρίσκεις τον χυμό λεμονιού ερεθιστικό, μπορείς να το αντικαταστήσεις με λευκό ξύδι.

Jenny.Gr
IG @negin_mirsalehi

Μάσκα τριαντάφυλλου με μελιού

Συστατικά:

  • 6 - 8 ροδοπέταλα
  • 1 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 κ.σ. μέλι

Οδηγίες:

Μούλιασε τα ροδοπέταλα για μια ώρα και θρυμμάτισέ τα σε ένα μπολ ή γουδί. Στη συνέχεια, ανακάτεψε το γιαούρτι και το μέλι με τα ροδοπέταλα και άπλωσε το μείγμα στο πρόσωπό σου. Άφησε τη μάσκα να δράσει για 10-15 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνέ τη. Εάν έχεις λιπαρό δέρμα, μπορείς να προσθέσεις στο μείγμα λίγο χυμό λεμονιού.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.