REAL LIFE FAMILY MATTERS

Μοναδικό πρόγραμμα χοροδιδασκαλίας και παραστάσεων από το ACB


25 Φεβρουαρίου 2013

Στις 9 και 10 Μαρτίου 2013 οι ακροάσεις.

Το ACB (Athens Children’s Ballet), η πρώτη ομάδα μπαλέτου για νεαρούς χορευτές και χορεύτριες, ανακοινώνει την έναρξη προγράμματος χοροδιδασκαλίας, για χορευτές και χορεύτριες ηλικίας 9-21 ετών, με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών και δημιουργών, όπως η χορογράφος Olivia Pickford. Το πρόγραμμα θα κορυφωθεί με επαγγελματικές παραστάσεις μπαλέτου, που θα πραγματοποιηθούν σε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα θέατρα της Αθήνας.

Σκοπός του προγράμματος είναι η προετοιμασία για τις παραστάσεις των νέων και ταλαντούχων χορευτριών και χορευτών, με έμφαση τόσο στη χοροδιδασκαλία όσο και στο τελικό αποτέλεσμα. Μέσα από το πρόγραμμα, το ACB στοχεύει στην προαγωγή της τέχνης, της δημιουργίας και της καλλιτεχνικής έκφρασης αλλά και στην ανάδειξη των ομάδων, χαρίζοντας εμπειρίες, λάμψη και χαμόγελα. Οι παραστάσεις, παράλληλα, αποσκοπούν στο να διευρύνουν το κοινό του κλασικού χορού στη χώρα μας. Η πρωτοβουλία είναι βασισμένη στον ενθουσιασμό και τον εθελοντισμό ανθρώπων του χώρου.

Για την επιλογή των χορευτών/χορευτριών που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, το ACB διοργανώνει 2 auditions, στις 9 και 10 Μαρτίου, προσκαλώντας όλους τους χορευτές και τις χορεύτριες μπαλέτου, ηλικίας από 9-21 ετών, να δηλώσουν συμμετοχή. Η διαδικασία των auditions θα αναδείξει 80 χορευτές με πάθος και αφοσίωση στην τέχνη. Οι χοροδιδασκαλίες του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν σε μια εντατική εβδομάδα τον Ιούλιο και από τον Σεπτέμβριο για 12 συνεχείς Κυριακές, περιλαμβάνοντας μαθήματα τεχνικής και χορογραφίας. Αυτές θα εξασφαλίσουν τόσο την πλήρη προετοιμασία των χορευτών για τις παραστάσεις, όσο και την πραγμάτωση των σκοπών του προγράμματος.

Οι χορεύτριες/χορευτές που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν υποτροφίες για φοίτηση σε Dance Summer schools, όπως το Royal Ballet School, Elmhurst School of Dance, Bird College and Royal Academy of Dance.

Η κ. Lynn Wallis, επίτιμη πρόεδρος του ACB και καλλιτεχνική διευθύντρια της Βασιλικής Ακαδημίας Μπαλέτου του Λονδίνου αναφέρει: «H ευκαιρία ομαδικής συνεργασίας για την προετοιμασία παραστάσεων αποτελεί μία μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία ζωής! Η συμμετοχή σε μια τέτοια δημιουργική διαδικασία είναι πολύ ουσιαστική και σημαντική για την εξέλιξη κάθε νέου χορευτή. Ελπίζω κάθε χορευτής που θα συμμετέχει στην ομάδα και εργαστεί για την επίτευξη των κοινών στόχων, να βιώσει μια ευχάριστη και συναρπαστική εμπειρία».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή από σήμερα στο [email protected] ή στο 210-6206863.