REAL LIFE WHO

Τελικά η Brittany έδωσε τέλος στη ζωή της


4 Νοεμβρίου 2014

brittany1.jpg

Η Brittany Maynard είχε δώσει εδώ και καιρό ένα συγκεκριμένο ραντεβού και εντέλει, γενναία και αποφασισμένη, πήγε το περασμένο Σάββατο. Την 1η Νοεμβρίου, τερμάτισε τη ζωή της μετά από μια δύσκολη και βασανιστική πορεία με τον καρκίνο. 

Τον περασμένο Απρίλιο η Brittany διαγνώστηκε με πολύμορφο γλοιοβλάστωμα την  πιο επιθετική μορφή εγκεφαλικού καρκίνου και οι γιατροί της έδωσαν έξι μήνες ζωής. Μετά τη διάγνωση, μετακόμισε με την οικογένειά της στο Όρεγκον, μία από τις πέντε πολιτείες της Αμερικής όπου επιτρέπεται η υποβοηθούμενη αυτοκτονία. Πάλεψε για το δικαίωμα να τερματίσει τη ζωή της με αξιοπρέπεια, όπως έλεγε η ίδια και έδωσε τιτάνια μάχη με το ένστικτο της επιβίωσης και την αγάπη της για τη ζωή.

Στην προσωπική της σελίδα στο facebook αποχαιρέτησε τους φίλους της με το εξής μήνυμα: "Αντίο σε όλους τους αγαπημένους μου, φίλους και οικογένεια που αγαπώ. Σήμερα είναι η μέρα που αποφάσισα να πεθάνω με αξιοπρέπεια εξαιτίας της θανατηφόρας ασθένειας μου, αυτού του φρικτού καρκίνου στον εγκέφαλο που μου στέρησε πολλά... μα θα μπορούσε να μου στερήσει περισσότερα. Ο κόσμος είναι πανέμορφος, το ταξίδι ήταν ο μεγαλύτερος μου δάσκαλος, οι οικείοι μου είναι οι σπουδαιότεροι δωρητές. Έχω έναν κλοιό υποστήριξης γύρω από το κρεβάτι μου όσο γράφω... Αντίο κόσμε. Να σκορπάτε θετική ενέργεια. Να κάνετε καλές πράξεις".