ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Ο Pierpaolo Piccioli αποδομεί το iconic Maya jacket της Moncler για τα 70 χρόνια του οίκου


JTeam

21 Νοεμβρίου 2022

Ο Pierpaolo Piccioli αποδομεί το iconic Maya jacket της Moncler για τα 70 χρόνια του οίκου
Το νέο Maya jacket του Pierpaolo Piccioli για τη Moncler θα σου αρέσει, αλλά δε θα σε ζεστάνει

Και οι εορτασμοί για τα 70 χρόνια της Moncler συνεχίζονται με τον Pierpaolo Piccioli!

Το luxury fashion brand, που έγινε γνωστό για τα καπιτονέ μπουφάν του, ιδρύθηκε το 1952 από τους René Ramillon και André Vincent. Το παράξενο όνομά του το πήρε από τα αρχικά της πόλης Monestier-de-Clermont, μιας όμορφης πόλης στις γαλλικές Άλπεις. Αυτό το χουχουλιάρικο, αλλά luxury fashion brand γίνεται φέτος 70 ετών και αποφάσισε να γιορτάσει τα γενέθλιά του με ένα αξιοζήλευτο σερί από μοναδικές συνεργασίες!

Ο αγαπημένος σχεδιαστής της Gen Z και creative director του οίκου μόδας Valentino, Pierpaolo Piccioli, αποδέχθηκε την πρόσκληση-πρόκληση της Moncler ώστε να ξαναφτιάξει, σύμφωνα με τη δική του αισθητική και την αισθητική της Moncler φυσικά, το signature Maya jacket του οίκου!

Ο Pierpaolo Piccioli είναι ο 6ος σχεδιαστής που "επαναπροσδιορίζει" το Maya jacket στα πλαίσια των εορτασμών που ανακοινώθηκαν τον Οκτώβριο. Πρώτο είδαμε το brand Palm Angels με το ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ light-up jacket του, στη συνέχεια ο ακραίος Rick Owens, ο κλασικός Thom Browne, ο "πολύχρωμος" Giambattista Valli και ο νονός της street style κουλτούρας Hiroshi Fujiwara για την FRGMT. Το σερί των συνεργασιών θα κλείσει με έβδομο και τελευταίο τον Pharrell Williams. Αναμένουμε!

Μη παρακτικό, αλλά στιλάτο

Η εκδοχή του Piccioli για το Maya jacket βγήκε στο site της Moncler στις 19 Νοέμβρη και είναι τόσο εμβληματική όσο και του προκατόχου του! Το puffer jacket, το οποίο φορέθηκε από την Kristen McMenamy για της ανάγκες της καμπάνιας, είναι στη ουσία ένα αποδομημένο puffer jacket με τετράγωνα "μαξιλαράκια" δεμένα από τις άκρες τους. Σίγουρα δε σε κρατάει ζεστό τον χειμώνα, αλλά σίγουρα είναι ένα αριστούργημα!

Jenny.Gr
moncler.com


Από την άλλη όμως, πότε η luxury μόδα και η haute couture ήταν πρακτικές; Τα sneakers του οίκου Balenciaga, η micro-mini φούστα της Diesel ή οι πανήψυλες πλατφόρμες του οίκου Valentino είναι μόνο μερικά από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα, τα οποία υποστηρίζουν την "αβολοσύνη" της luxury μόδας. Ε και; Enjoy fashion darling!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.