ΣΤΙΛ FASHION NEWS

H Αντζελίνα Τζολί, βαμμένη με σπρέι, φωτογραφίζεται στο Atelier Jolie, μιλά για το fashion όραμά της και τη μητρότητα


JTeam

27 Σεπτεμβρίου 2023

H Αντζελίνα Τζολί, βαμμένη με σπρέι, φωτογραφίζεται στο Atelier Jolie, μιλά για το fashion όραμά της και τη μητρότητα
Ένα iconic εξώφυλλο στη Vogue, με μία ακόμη πιο iconic συνέντευξη

Όταν η Αντζελίνα Τζολί ανακοίνωσε ότι πρόκειται να ασχοληθεί με τη μόδα, ήμασταν σίγουροι πως δεν θα το έκανε ήσυχα. Αυτός είναι και ο λόγος που έδωσε την πρώτη σχετική συνέντευξη στη Vogue, πόζαρε με spray-painted φόρεμα για iconic φωτογραφίες στο Atelier Jolie που ετοιμάζεται ακόμη και, πέρα από το νέο της εγχείρημα, μίλησε για όλα.

Το Atelier Jolie θα στεγάζεται στη Νέα Υόρκη, σε ένα κτήριο που ανακάλυψε τυχαία η 18χρονη κόρη της ηθοποιού, Ζαχάρα. Το κτήριο από μόνο του δεν είναι καθόλου τυχαίο, ωστόσο. Το αγόρασε ο Άντι Γουόρχολ το 1970, νοίκιαζε τον δεύτερο όροφο στον φίλο του, Ζαν-Μισέλ Μπασκιά και σήμερα, με το εξωτερικό του να είναι καλυμμένο από γκράφιτι, μοιάζει με γκαλερί τέχνης του δρόμου.

Οι πόρτες του θα ανοίξουν τον Νοέμβριο. Στόχος της Τζολί είναι να ενσωματώσει τις αντιλήψεις της για την κοινωνία στον κόσμο της μόδας – οραματίζεται έναν συνεργατικό χώρο, ο οποίος θα φιλοξενεί workshops που συνδυάζουν την υψηλή ραπτική με το upcycling, ενώ θα έχει και καφέ που θα στηρίζει οργανώσεις προσφύγων.

«Δεν θέλω να γίνω καμία μεγάλη σχεδιάστρια μόδας», εξήγησε. «Θέλω να δημιουργήσω ένα μέρος που θα έρχονται άλλοι άνθρωποι για να γίνουν ακριβώς αυτό». Ονειρεύεται, δηλαδή, να δημιουργήσει μία κοινότητα.

Η ηθοποιός μίλησε για τη ζωή ως single mom από νεαρή ηλικία. «Ήμουν 26 όταν έγινα μητέρα», δήλωσε. «Άλλαξε όλη μου η ζωή. Το ότι έκανα παιδιά, με έσωσε – και μου έμαθε να υπάρχω διαφορετικά σ’ αυτόν τον κόσμο. Πιστεύω πως, πρόσφατα, θα πήγαινα σε πολύ πιο σκοτεινά μονοπάτια, αν δεν ήθελα να ζήσω για εκείνα. Είναι καλύτερα από εμένα, επειδή αυτό ακριβώς θέλεις να γίνουν τα παιδιά σου. Φυσικά, είμαι η μαμά και, ελπίζω, το safe space που τους παρέχει σταθερότητα. Είμαι, όμως, κι αυτή που κοροϊδεύουν – και τα βλέπω σε τόσες διαφορετικές πτυχές της οικογένειάς μας».

Βλέποντας τα τατουάζ της, τα παιδιά αισθάνονται το cringe στην ψυχή τους. Η ίδια δεν τα μετανιώνει, ωστόσο – ούτε τη φράση «κι όμως, γυρίζει» του Γαλιλαίου, την οποία έχει γραμμένη στα ιταλικά. «Μικρότερη, ήμουν αρκετά σκοτεινή. Ήμουν πανκ, δεν ήμουν το δημοφιλές παιδί – πήγαινα σε thrift stores, έκοβα πράγματα, έκαιγα πράγματα με τσιγάρα: Αυτή ήμουν ως έφηβη, και δεν θα το άλλαζα με τίποτα στον κόσμο. Ίσως αυτό το κομμάτι μου, θέλει να αντισταθε».

Ως μητέρα, η Αντζελίνα Τζολί δεν ήθελε να κάνει υποδείξεις στα παιδιά – ούτε καν για το ντύσιμό τους. Δεν τα πιέζει να εμφανίζονται δημόσια μαζί της, δεν τους επιβάλλει τα δικά της θέλω. «Κανείς δεν πηγαίνει πουθενά, αν δεν το θέλει. Κι αν δεν θέλουν να ντυθούν καλά στο κόκκινο χαλί, ας μην το κάνουν», είπε.

«Θέλω να ζουν για τον εαυτό τους».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.