ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Paris Fashion Week: Η sci-fi συλλογή της Coperni και η φουτουριστική παραγωγή της Mugler


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

5 Μαρτίου 2024

Paris Fashion Week: Η sci-fi συλλογή της Coperni και η φουτουριστική παραγωγή της Mugler
GETTY IMAGES
Ακόμα μια μέρα στο Paris Fashion Week

Δύο εντελώς φουτουριστικά shows έκλεψαν τις εντυπώσεις στο Paris Fashion Week:

Coperni

Για να δημιουργηθεί το σχετικό buzz και να «στηθεί» η σωστή ατμόσφαιρα για το επικείμενο show τους, το δίδυμο πίσω από το brand Coperni ξεκίνησε μια σειρά από short videos στο Instagram δείχνοντας έναν μονόλιθο -ναι, σαν αυτόν από την 2001: Οδύσσεια του Διαστήματος- να στέκεται πάνω από τη Νέα Υόρκη, το Ναοσίμα και στη συνέχεια το Παρίσι, όπου παρουσιάστηκε και η aw2024 συλλογή του brand. Αν κάτι ήταν λοιπόν αυτή η συλλογή, ήταν sci-fi, με έντονα ενσωματωμένα στοιχεία από διάσημες θεωρίες συνωμοσίας και φυσικά πολλά φορέσιμα, σύγχρονα και άριστα τεχνικά ρούχα. Είδαμε jackets και καπαρντίνες ως bodysuits, διαφάνειες, πλεκτά με «πλοκάμια», φορέματα και φούστες με λάμψεις και patchwork κοστούμια από παλιά κομμάτια δέρματος. Φυσικά και σύμφωνα με την παράδοση, δεν έλειψε η νέα εκδοχή της Swipe bag, η οποία αυτή τη φορά δεν έγινε από 55.000 ετών μετεωρίτη, ούτε από καθαρό χρυσό, αλλά από τον καθηγητή Ιωάννη Μιχαλούδη και ένα νανουλικό που ονομάζεται aerogel και χρησιμοποιείται από την NASA για να αιχμαλωτίζει αστερόσκονη.

Mugler

Και αυτή τη φορά το show του οίκου Mugler ήταν ένα υπερθέαμα, το οποίο -οριακά- «δίδαξε» πώς γίνεται μια τόσο μεγάλη παραγωγή με ρυθμό, ζωντάνια και τεχνολογία. Κουρτίνες έπεφταν σιγά σιγά και αποκάλυπταν όλο και περισσότερο το εσωτερικό ενός λυκείου, ρομπότ εμφανίστηκαν στην πασαρέλα μαζί με τα μοντέλα και drones πετούσαν πάνω από τα κεφάλια τους, ενώ ομίχλη και φωτισμούς δημιουργούσαν ένα φουτουριστικό μεγαλοπρεπές σκηνικό. Κόκκινο, ασημένιο και μαύρο κυριάρχησαν στη χρωματική παλέτα με μερικές έντονες στιγμές από κίτρινο και πράσινο. Τα ρούχα ήταν όπως πάντα δυναμικά, θηλυκά και με υφές, απλά αυτή τη φορά υπήρχε και το στοιχείο της πρακτικότητας. Είδαμε δερμάτινα κρόσσια, παγιέτες, φούντες, διαφάνειες και γενικά δέρμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.