ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Ο creative director του Valentino, Πιερπάολο Πιτσιόλι, αποχωρεί από τον οίκο


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

26 Μαρτίου 2024

Ο creative director του Valentino, Πιερπάολο Πιτσιόλι, αποχωρεί από τον οίκο
SPLASH via Ideal Image
Ο Πιερπάολο Πιτσιόλι του Valentino αποχωρεί από τον οίκο συνεχίζοντας το κύμα αλλαγών στην βιομηχανία της μόδας

Μετά από 25 χρόνια ο Πιερπάολο Πιτσιόλι, ο creative director του Valentino, φεύγει από τον οίκο. Η αλήθεια είναι πως η είδηση έπεσε σαν βόμβα και οι άνθρωποι του χώρου ταράχτηκαν περισσότερο ακόμα και από την αποχώρηση της Σάρα Μπάρτον από τον οίκο Alexander Mcqueen. Ο -ειλικρινά- αμίμητος και υπερταλαντούχος creative director παρέλαβε το τιμόνι του οίκου μετά την αποχώρηση του ίδιου του ιδρυτή, Βαλεντίνο Καραβάνι δημιουργώντας το στιλ του οίκου που γνωρίζουμε σήμερα σεβόμενος την κληρονομιά του ιδρυτή στο έπακρο.

«Είμαι σε αυτή την εταιρεία εδώ και 25 χρόνια και για 25 χρόνια υπήρχα και ζούσα με ανθρώπους που ύφαιναν τους ιστούς αυτής την όμορφης ιστορίας, που είναι και δική μου και δική μας» αναφέρει ο Ιταλός σχεδιαστής σε δήλωσή του.

Jenny.Gr
SPLASH via Ideal Image

Ο Πιτσιόλι είναι υπεύθυνος για το «Valentino Pink» χρώμα, το οποίο την περασμένη σεζόν έγινε viral λόγω της ταινίας Barbie και του balletcore. Η τελευταία συλλογή του οίκου, η fw 2024, ήρθε σε πλήρη αντίθεση με την συνήθη χρωματική του παλέτα λόγω της χρήσης μόνο ενός χρώματος, του μαύρου. Ο creative director εξήγησε αυτή την επιλογή του λέγοντας «Όταν έχεις επίγνωση του σκοταδιού, μπορείς να κοιτάξεις το φως, αλλά πρέπει να το αντιμετωπίσουμε, όχι να το αποφύγουμε». Θα μπορούσαμε πλέον όμως να δώσουμε και μια διαφορετική ερμηνεία στην επιλογή του μαύρου χρώματος, ως ένα χρώμα το οποίο σημαίνει τον αποχωρισμό, το πέρασμα και την αλλαγή του creative director. Πολύ πνευματικό; Ίσως.

Ο οίκος Valentino ανακοίνωσε πως δε θα συμμετέχει στο Men’s Fashion Week, ούτε στην Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής τον Ιούνιο και μέχρι να βρεθεί ο νέος creative director η ομάδα του studio αναλαμβάνει τα καθήκοντά του. Φήμες λένε πως ο Αλεσάντρο Μισέλε, ο πρώην creative director της Gucci, ήδη συζητάει με τον οίκο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.