ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Η Denise Eleftheriou συστήνεται στις Αθηναίες με μία κολεξιόν με Ιταλικό αέρα από το Λέτσε


JTeam

25 Απριλίου 2024

Η Denise Eleftheriou συστήνεται στις Αθηναίες με μία κολεξιόν με Ιταλικό αέρα από το Λέτσε
Έχοντας διαγράψει μία μακρόχρονη και σημαντική πορεία στην Θεσσαλονίκη, η Denise Eleftheriou μεταφέρει την έδρα του ατελιέ της στην περιοχή του Χίλτον και συστήνεται στις Αθηναίες με μία κολεξιόν με Ιταλικό αέρα από το γραφικό Λέτσε

Ιταλοτραφής η ίδια, απόφοιτη του Istituto Marangoni στο Μιλάνο, και με εμπειρία στους Giorgio Armani και Trussardi, ειδικεύεται στο custom made με τεχνικές υψηλής ραπτικής τόσο στο bridal, όσο και στις υπόλοιπες δημιουργίες που προτείνει στις επισκέπτριες του ατελιέ της.

Με αφορμή το νέο της εγχείρημα στην Αθήνα, η Denise Eleftheriou, θέλησε να έχει την αγαπημένη της Ιταλία ως αφετηρία όχι μόνο έμπνευσης αλλά και παραγωγής της καμπάνιας για την Bridal Collection SS 24. Όπως σημειώνει η σχεδιάστρια:

Jenny.Gr

«Η Ιταλία είναι η μεγάλη μου αγάπη που με κάνει να νιώθω σαν να είμαι στο σπίτι μου. Με αφορμή το καινούργιο μου εγχείρημα στην Αθήνα, ήθελα να ξεκινήσω από το πανέμορφο Λέτσε, τη Φλωρεντία του Νότου. Το μαγευτικό σκηνικό του ιστορικού του κέντρου έχει γίνει τα τελευταία χρόνια πόλος έλξης για σημαντικά projects, με κορυφαία στιγμή την επίδειξη του Οίκου Dior στη Πλατεία του Duomo. Οι πλακόστρωτοι μεσαιωνικοί δρόμοι του Λέτσε, τα Palazzi σε αναγεννησιακό και μπαρόκ ρυθμό, οι μαγευτικές εκκλησίες και οι πλατείες, θεωρώ ότι ήταν το ιδανικό περιβάλλον για να αναδειχθεί η συλλογή μου».

Η Ιταλίδα δημοσιογράφος Valentina De Giorgi, ανέλαβε την παραγωγή της καμπάνιας και ο διεθνούς φήμης φωτογράφος Sakis Lalas, ανέλαβε την φωτογράφιση, για την collection με την υπογραφή της Denise Eleftheriou που εμπεριέχει την ιταλική φινέτσα, και υπόσχεται να την αναδείξει σε κάθε γάμο που θα επιμεληθεί.

Ο Οίκος Denise Eleftheriou

Ο Οίκος Denise Eleftheriou ιδρύθηκε το 1997 με την δημιουργία του πρώτου ατελιέ στην καρδιά της Θεσσαλονίκη για custom made και bridal δημιουργίες.

Οι σπουδές και η εμπειρία της σχεδιάστριας Denise Eleftheriou στην Ιταλία, καθόρισαν το ύφος των δημιουργιών, κάνοντας τον Οίκο να ξεχωρίσει για τις minimal και ανατρεπτικές προτάσεις, που άλλαξαν τα εώς μέχρι τότε δεδομένα του custom made στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο Οίκος έχει πραγματοποιήσει εμβληματικά fashion shows σε ιδιαίτερους χώρους όπως στην Casa Bianca, στο Γενί Τζαμί, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, και στο ΣΜΑ (Σταθμό Μεταφόρτωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης) με θέμα την ανακύκλωση.

Από τις αρχές του 2024, το ατελιέ του Οίκου Denise Eleftheriou μεταφέρθηκε στην Αθήνα, στην περιοχή του Χίλτον συνεχίζοντας την πορεία του στις custom made και bridal δημιουργίες.

Η Σχεδιάστρια

Jenny.Gr

Η Denise Eleftheriou είναι σχεδιάστρια ρούχων custom-made και bridal, η οποία ξεχωρίζει για τις τεχνικές υψηλής ραπτικής που χρησιμοποιεί στις δημιουργίες της. Είναι απόφοιτη του Istituto Marangoni στο Μιλάνο, της διάσημης Σχολής Μόδας στην οποία έχουν αποφοιτήσει αστέρες του fashion industry όπως οι Dolce Gabbana, Moschino κ.α.

Μετά τις σπουδές της, εργάστηκε κοντά σε Ιταλούς σχεδιαστές εντρυφώντας στην ιταλική ραφή και το περίφημο ιταλικό design, με πιο σημαντική, την εμπειρία της στους Giorgio Armani και Trussardi. Στη συνέχεια, έχοντας περάσει τρία χρόνια ως creative director σε γνωστή ελληνική εταιρία prêt à porter de luxe, διαπιστώνει το κενό που υπήρχε στο bridal κι έτσι αποφασίζει να χαράξει την δική της πορεία, με βασικό γνώμονα να αναδείξει την προσωπικότητα, την σιλουέτα και το στυλ κάθε γυναίκας την ημέρα του γάμου της αλλά και σε άλλες επίσημες ή σημαντικές για εκείνη περιστάσεις.

Το 1997 ανοίγει το πρώτο της προσωπικό ατελιέ στην Θεσσαλονίκη. O Οίκος Denise Eleftheriou τα επόμενα χρόνια εξελίσσεται σε town’s favorite, με την ίδια να ξεχωρίζει για το minimal ύφος, για τα ξεχωριστά fashion shows που παρουσιάζει, αλλά και για το γεγονός ότι φροντίζει πάντα να ακολουθεί και να εμπνέεται από το στυλ της κάθε γυναίκας σεβόμενη την προσωπικότητά της.

Είναι μέλος στην Ελληνική Ένωση Σχεδιαστων Μόδας και από το 2024 ζει μόνιμα στην Αθήνα, όπου έχει μεταφέρει και το ατελιέ της στην περιοχή του Χίλτον.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.

TAGS