UPDATE

Τζαστίν Τριντό: Χωρίζει με την σύζυγό του ύστερα από 18 χρόνια γάμου - «Περάσαμε από ισχυρές καταιγίδες»


Τόνια Τζάφερη

3 Αυγούστου 2023

Τζαστίν Τριντό: Χωρίζει με την σύζυγό του ύστερα από 18 χρόνια γάμου - «Περάσαμε από ισχυρές καταιγίδες»
@justinpjtrudeau
H ανακοίνωση από τον Πρωθυπουργό του Καναδά σχετικά με το διαζύγιο του, δεν εξέπληξε ιδιαίτερα

Αποτελούσαν ένα ζευγάρι που κρατούσε «χαμηλούς τόνους», όπως περιέγραφαν τα ξένα δημοσιεύματα. Οι δημόσιες εμφανίσεις τους, ήταν σπάνιες, ενώ το τελευταίο διάστημα είχαν γίνει ακόμη πιο αραιές. Πλέον, o Τζαστίν Τριντό και η Σοφί Τριντό, ακολουθούν χωριστούς δρόμους, ύστερα από 18 χρόνια κοινής ζωής και τρία παιδιά.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, έκανε γνωστή την είδηση μέσα από μια ανάρτηση του στο Instagram, με πολλούς να σχολιάζουν το ένα ακόμη διαζύγιο που προστίθεται στην ιστορία της οικογένειας του.

«Γεια σε όλους, η Σοφί και εγώ θα θέλαμε να μοιραστούμε το γεγονός πως μετά από πολλές συζητήσεις δύσκολες, αλλά με νόημα, αποφασίσαμε να χωρίσουμε.Όπως πάντα, παραμένουμε μια οικογένεια στενά συνδεδεμένη με βαθιά αγάπη και σεβασμό ο ένας για τον άλλον και για καθετί που χτίσαμε και θα συνεχίσουμε να χτίζουμε. Για το καλό των παιδιών μας, ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μας. Σας ευχαριστώ», ήταν τα λόγια του Καναδού Πρωθυπουργού, ο οποίος έχει αναλάβει την ηγεσία της χώρας από το 2015.


Στην ίδια ανάρτηση προχώρησε και η σύζυγος του, η 48χρονη Σοφί, αλλά δημοσιεύοντας την, στα γαλλικά.

Ένα flashback στη σχέση του Καναδού Πρωθυπουργό και της Σοφί

Οι δυο τους είχαν γνωριστεί το 2003, σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση στο Μόντρεαλ. Η καναδική Globe and Mail, σε άρθρο που είχε γράψει κατά την περίοδο της ανόδου του Τριντό το 2015, ανέφερε πως η Σοφί γνώρισε την οικογένεια, καθότι ήταν συμμαθήτρια του μικρότερου αδελφού του Τζαστίν, Μισέλ, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε χιονοστιβάδα κατά τη διάρκεια εκδρομής για σκι στη Βρετανική Κολομβία, το 1998.

Οι δύο τους ήρθαν πιο κοντά στο Grand Prix του 2003, στο Μόντρεαλ και παντρεύτηκαν δύο χρόνια αργότερα.


Μόλις τον περασμένο Μάιο, ο Καναδός πρωθυπουργός μιλούσε τρυφερά για τη σύζυγό του. «Κάθε μίλι αυτού του ταξιδιού μαζί είναι μια περιπέτεια. Σ’αγαπώ Σοφ. Χρόνια πολλά!» είχε ανεβάσει τότε στον προσωπικό του λογαριασμό για την επέτειο του γάμου τους. Σήμερα αποδείχτηκε, όμως, ότι ήταν το τελευταίο μίλι, κάτι που δεν προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση, καθώς τα δημοσιεύματα για σύννεφα στη σχέση τους, είχαν ξεκινήσει εδώ και καιρό. Και η ίδια η Σοφί, μιλώντας για τον γάμο της το 2022, είχε αναφερθεί σε «ηλιόλουστες μέρες, καταιγίδες και όλα τα ενδιάμεσα».

Jenny.Gr
@sophiegregoiretrudeau / instagram


Το ζευγάρι έχει αποκτήσει μαζι, τον 15 χρονο Χαβιέ, την 14χρονη Έλα και τον 9χρονο Αντριέν.

Το γραφείο του Καναδού πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι Τζαστίν και Σοφί έχουν ήδη υπογράψει νομική συμφωνία. «Εργάστηκαν για να διασφαλίσουν ότι έχουν γίνει όλα τα νομικά και ηθικά βήματα σε ό,τι αφορά την απόφασή τους να χωρίσουν και θα συνεχίσουν να το κάνουν και στο μέλλον» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. Ακόμη έγινε γνωστό ότι αναχωρούν για κοινές διακοπές, με τα τρία τους παιδιά.

Επιστρέφοντας, αναμένεται τα παιδιά να συνεχίζουν να μένουν με τον πατέρα τους στο Οντάριο, ενώ η Σοφί, έχει ήδη αποχωρήσει από την οικεία Rideau Cottage, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ο χωρισμός βρίσκει τον Τζαστίν Τριντό σε μία δύσκολη στιγμή, καθώς το κόμμα του δυσκολεύεται στις δημοσκοπήσεις και ο ίδιος πρόσφατα προχώρησε σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του. Είναι, όμως, αποφασισμένος να διεκδικήσει μία ακόμη θητεία στην ηγεσία του Καναδά, και παράλληλα να διαχειριστεί τις αλλαγές που έρχονται στην προσωπική του ζωή. Δεν τα λες και λίγα.

Ο χωρισμός στην οικογένεια του Τζαστίν Τριντό που είχε απασχολήσει στο παρελθόν

Αυτή δεν είναι η πρώτη διάλυση σχέσης που βιώνει ο Τριντό. Η οικογένεια του, είχε βρεθεί ξανά στο επίκεντρο των ξένων ΜΜΕ, όταν ήταν μόλις 5 ετών. Η μητέρα του Μάργκαρετ Σίνκλερ χώρισε με τον Καναδό πρωθυπουργό και πατέρα του, Πιερ Ελλιό Τριντό, όταν εκείνος έκλεινε τα 5 του έτη και θεωρούνταν ο μικρός διάδοχος. Η Μάργκαρετ είχε μάλιστα κεντρίσει το ενδιαφέρον των μέσων και αποτελούσε στενή φίλη, πολλών διάσημων καλλιτεχνών όπως ο Τζακ Νίκολσον, και των Ρόλινγκ Στόουνς.