UPDATE

Art Athina 2023: Η μεγάλη αθηναϊκή φουάρ επιστρέφει στο Ζάππειο


JTeam

10 Σεπτεμβρίου 2023

Art Athina 2023: Η μεγάλη αθηναϊκή φουάρ επιστρέφει στο Ζάππειο
Η μεγαλύτερη ετήσια εικαστική διοργάνωση στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 14 έως και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 στο Ζάππειον Μέγαρο

Aνανεωμένη, με διαφορετική δομή και νέο επιτελείο η Art Athina 2023 ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 30α της γενέθλια. Η μεγαλύτερη ετήσια εικαστική διοργάνωση στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 14 έως και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 στο Ζάππειον Μέγαρο και τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η αθηναϊκή φουάρ, η οποία είναι και μία από τις παλαιότερες στην Ευρώπη, διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης. Και στη φετινή επετειακή έκδοσή της θα φιλοξενήσει συνολικά 67 χώρους τέχνης από την Ελλάδα και εννέα χώρες του εξωτερικού. Περιλαμβάνει δε, μεταξύ άλλων, πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, αφιερώματα, συζητήσεις και εκπαιδευτικές δράσεις.

Jenny.Gr

Στο επίκεντρο της φετινής ξεχωριστής διοργάνωσης βρίσκονται η ευρύτερη συνεργασία ενός συνόλου νέων δυναμικών επιμελητών και συγχρόνως ο διάλογος των αιθουσών τέχνης από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στόχος είναι δε, το Ζάππειο Μέγαρο να λειτουργήσει ως σημείο συνάντησης και ώσμωσης για τις προτάσεις που θα καταθέσουν οι εικαστικοί δημιουργοί είτε εκπροσωπούνται από τις εγχώριες γκαλερί, είτε από εκείνες που θα ταξιδέψουν στην Αθήνα από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία, την Κύπρο, τη Βρετανία, την Ελβετία, την Πολωνία και τη Ρουμανία.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr