UPDATE

Ένα συναρπαστικό ντοκιμαντέρ ρίχνει φως στα “Μυστικά του Ολύμπου”


JTeam

18 Απριλίου 2024

olimpos.jpg
Είδαμε το ντοκιμαντέρ, συμπαραγωγής COSMOTE TV, λίγο πριν κάνει πρεμιέρα απόψε, στο COSMOTE HISTORY HD και παρακολουθήσαμε την πρωτοφανή “Οδύσσεια” του Μιχάλη Στύλλα και της ομάδας του ενάντια στον χρόνο – ή μάλλον ενάντια στην κλιματική αλλαγή, που απειλεί να εξαφανίσει πολύτιμο για την επιστήμη πάγο

Με υψόμετρο 2.917 μέτρων, ο Όλυμπος είναι η υψηλότερη κορυφή βουνού στην Ελλάδα. Σήμερα, είναι διάσημος για την εξαιρετική βιοποικιλότητα και πλούσια χλωρίδα του, ενώ παραμένει το πιο δημοφιλές βουνό της Ελλάδας για πεζοπόρους, ορειβάτες και αναρριχητές, προσελκύοντας κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον πλανήτη, που θέλουν να ανακαλύψουν το μυθικό βουνό.

Αυτοί οι χιλιάδες επισκέπτες που είχαν μέχρι σήμερα την ευκαιρία να επισκεφτούν τον Όλυμπο θα σου πουν ότι είναι χιονισμένος και κατά πάσα πιθανότητα καλυμμένος από σύννεφα. Κι όμως, η λέξη “Όλυμπος” προέρχεται από το “ολολαμπής” (δηλαδή πάντα φωτεινός), ενώ σύμφωνα με τον Όμηρο, η κορυφή του Ολύμπου ήταν εκτυφλωτική και το χιόνι που κάλυπτε το βουνό, μόνιμα λαμπερό.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr