UPDATE

Ποιοι δικαιούνται δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του τραχήλου και του παχέος εντέρου


JTeam

27 Απριλίου 2024

Ποιοι δικαιούνται δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του τραχήλου και του παχέος εντέρου
Πότε ξεκινά το νέο πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου για συχνές μορφές καρκίνου και για τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ποιες εξετάσεις περιλαμβάνει και ποιοι μπορούν να εξεταστούν δωρεάν

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου και ο καρκίνος του τραχήλου είναι δύο συχνές μορφές καρκίνου που όταν εντοπιστούν έγκαιρα είναι υψηλό το ποσοστό θεραπείας τους. Το νέο Εθνικό Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» που ανακοινώθηκε χθες περιλαμβάνει προληπτικές εξετάσεις για αυτές τις δύο μορφές καρκίνου, για τον καρκίνο του μαστού καθώς και για τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας, στις 13 Μαΐου θα αρχίσει η υλοποίηση του προγράμματος για τον καρκίνο του τραχήλου και αρχές Ιουνίου για τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Στο πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου ήδη «τρέχουν» δωρεάν μαστογραφίες για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού ενώ μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα ξεκινήσει η υλοποίηση του τελευταίου τμήματος του νέου προγράμματος για την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Διάβασε τη συνέχεια στο monopoli.gr