UPDATE

7 Ευρωπαϊκές χώρες στη δεκάδα με τα καλύτερα εκπαιδευτικά συστήματα - Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα


JTeam

4 Μαΐου 2024

7 Ευρωπαϊκές χώρες στη δεκάδα με τα καλύτερα εκπαιδευτικά συστήματα - Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα
Unsplash
Αυτή η χώρα έχει το καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα στον κόσμο για το 2024, σύμφωνα με έρευνα

Η αλήθεια είναι ότι γίνεται μεγάλη συζήτηση σχετικά με τα εκπαιδευτικά συστήματα που υπάρχουν στον κόσμο, με άλλες χώρες να έχουν δημιουργήσει ένα πλήρες και απολύτως λειτουργικό σύστημα, όπως αποδεικνύεται από το μορφωτικό επίπεδο των παιδιών κι άλλες να υστερούν είτε σε θέματα οργάνωσης είτε σε περιεχόμενο.

Όπως είπε κάποτε ο Νέλσον Μαντέλα, «η εκπαίδευση είναι το πιο ισχυρό όπλο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να αλλάξεις τον κόσμο» και εμείς θα συμφωνήσουμε μαζί του. Ποια χώρα έχει άραγε το καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα του κόσμου για το 2024, σύμφωνα με σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε;

Να σημειωθεί, ότι τα στοιχεία που έλαβαν υπόψη τους οι ερευνητές βασίζονταν σε τρεις παράγοντες: στο ανεπτυγμένο η μη δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα, στην εκπαίδευση υψηλής ποιότητας και στον αν όσοι ρωτήθηκαν θα επέλεγαν να σπουδάσουν σε πανεπιστήμιο της συγκεκριμένης χώρας.

Η κατάταξη των χωρών με το καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα προέρχεται από μια ετήσια παγκόσμια έρευνα που βασίζεται στις απόψεις φοιτητών πανεπιστημίου, ακαδημαϊκών, καθηγητών, στελεχών επιχειρήσεων και ειδικών στην εκπαιδευτική πολιτική. Η έρευνα διεξήχθη από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2024 και συμμετείχαν πάνω από 196.300 άνθρωποι.

Jenny.Gr
Unsplash

Η λίστα με τις χώρες με τα καλύτερα εκπαιδευτικά συστήματα

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα αποτελέσματα αυτής, στην πρώτη θέση βρίσκεται το Ηνωμένο Βασίλειο, στη δεύτερη θέση οι ΗΠΑ, στην τρίτη θέση η Αυστραλία, στην τέταρτη θέση η Ολλανδία και στην πέμπτη η Σουηδία. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι: Γαλλία, Δανία, Καναδάς, Γερμανία και Ελβετία. Η Ιαπωνία, το Ισραήλ, η Φινλανδία, η Ταϊβάν και η Σιγκαπούρη κατέχουν τις θέσεις 11 έως 15 αντίστοιχα.

Σε ποια θέση, όμως βρίσκεται η Ελλάδα; Το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα καταλαμβάνει την 26η θέση από τις 93 χώρες που περιλαμβάνει η λίστα. Δες αναλυτικά τις πρώτες 30.

1.Ηνωμένο Βασίλειο
2.ΗΠΑ
3.Αυστραλία
4.Ολλανδία
5.Σουηδία
6.Γαλλία
7.Δανία
8.Καναδάς
9.Γερμανία
10.Ελβετία
11.Ιαπωνία
12.Ισραήλ
13.Φινλανδία
14.Ταϊβάν
15.Σιγκαπούρη
16.Σλοβενία
17.Νότια Κορέα
18.Νορβηγία
19.Βέλγιο
20.Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
21.Λουξεμβούργο
22.Νέα Ζηλανδία
23.Ιρλανδία
24.Ουγγαρία
25.Ισλανδία
26.Ελλάδα
27.Τσεχική Δημοκρατία
28.Λιχτενστάιν
29.Κύπρος
30.Πολωνία

TAGS