UPDATE CITY BLOGGING

22nd Athens Jazz: Η μεγάλη γιορτή της τζαζ επιστρέφει στην Τεχνόπολη, με ελεύθερη είσοδο


JTeam

22 Μαΐου 2023

22nd Athens Jazz: Η μεγάλη γιορτή της τζαζ επιστρέφει στην Τεχνόπολη, με ελεύθερη είσοδο
Ένα πολυσυλλεκτικό line-up με 21 καλλιτέχνες από όλο το φάσμα της παγκόσμιας τζαζ σκηνής και μια σειρά από παράλληλες δράσεις συνθέτουν τη φετινή ξεχωριστή Athens Jazz εμπειρία.

H μεγάλη γιορτή της τζαζ πλησιάζει! Το Athens Jazz, το μεγαλύτερο φεστιβάλ τζαζ μουσικής στην Ελλάδα, έρχεται πιο δυναμικό από ποτέ από τις 22 έως τις 29 Μαΐου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, παρουσιάζοντας ένα εντυπωσιακό, διεθνές line-up που εκφράζει στο απόλυτο τον χωρίς μουσικά όρια χαρακτήρα της τζαζ.

Ο μακροβιότερος μουσικός θεσμός της πόλης, που αποτελεί το καθιερωμένο ραντεβού των μουσικόφιλων της Αθήνας, και όχι μόνο, μας δίνει για 22η χρονιά την ευκαιρία να απολαύσουμε ζωντανά και με ελεύθερη είσοδο στην κεντρική σκηνή της Τεχνόπολης όλες τις τάσεις της τζαζ παγκοσμίως μέσα από 21 συναυλίες καταξιωμένων καλλιτεχνών και ανερχόμενων σχημάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθιστώντας το φεστιβάλ ένα από τα πιο πολυσυλλεκτικά των τελευταίων χρόνων.

Όπως πάντα, η πρώτη μέρα του Athens Jazz αφιερώνεται στην ελληνική τζαζ σκηνή, παρουσιάζοντας τα τρία εγχώρια σχήματα που επέλεξε η καλλιτεχνική επιτροπή του φεστιβάλ. Έτσι, τη Δευτέρα 22 Μαΐου, το πολλά υποσχόμενο κουαρτέτο Thomas Mitrousis Quartet κηρύσσει την έναρξη ως η νέα μουσική πρόταση του φεστιβάλ, με μια εντυπωσιακή ηχητική ποικιλομορφία επιρροών από τη μοντέρνα τζαζ ως και την κλασική και post-rock μουσική. Ακολουθεί το Nefeli Fasouli Quintet από την κατηγορία Jazz+ που ενώνει την αφροαμερικανική τζαζ με τους ελληνικούς folklore ήχους, ενώ το Spiral Trio, ένα από τα πιο σημαντικά τζαζ τρίο της χώρας μας με διεθνή υπόσταση και προβολή, θα κλείσει την πρώτη μέρα ως η επίσημη ελληνική συμμετοχή του φεστιβάλ.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr