UPDATE CITY BLOGGING

Πού θα βρεις τα πιο νόστιμα, αφράτα και λαχταριστά τσουρέκια στην Αθήνα


Ερασμία Αρβανιτά

29 Απριλίου 2024

Πού θα βρεις τα πιο νόστιμα, αφράτα και λαχταριστά τσουρέκια στην Αθήνα
Σε αυτές τις διευθύνσεις στην Αθήνα θα βρεις τσουρέκια για κάθε γούστο

Ελληνικό Πάσχα σημαίνει τσουρέκι. Σημαίνει μυρωδιές και γεύσεις από φρέσκο βούτυρο και μαχλέπι, σημαίνει συναισθήματα και εικόνες που πάντα σου προκαλούν μια νοσταλγία. Το τσουρέκι δεν είναι απλώς ένα κλασσικό πασχαλινό γλυκό, είναι ένα σημαντικό στοιχείο της ελληνικής παράδοσης, αφού η προέλευσή του εντοπίζεται πίσω στην Αρχαία Ελλάδα και τη Βυζαντινή εποχή. Εκτός από το ότι αντικατοπτρίζει τις πολιτιστικές και θρησκευτικές παραδόσεις της Ελλάδας, το άρωμά του και το μοναδικό σχήμα του έχουν γίνει συνώνυμα με τις οικογενειακές συγκεντρώσεις.

Τα «μυστικά» που κάνουν ξεχωριστό ένα τσουρέκι είναι πολλά, και οι εκδοχές που προσφέρει κάθε φούρνος και ζαχαροπλαστείο, είναι ακόμα περισσότερες. Κλασσικά, με παραλλαγές, χωρίς γλουτένη, vegan, τσουρέκια με γέμιση, τσουρέκια για κάθε γούστο θα τα βρεις στους παρακάτω φούρνους στην Αθήνα.

Madame Fraise

Είναι το πρώτο ghost pastry shop της πόλης και πίσω του κρύβονται οι executive pastry chefs Ευγένιος Βαρδακαστάνης και Ιωάννης Κίκιρας, μαζί με την pastry chef, Γεωργία Τσαμπάνη. Στο εργαστήριο της Madame Fraise (Υμηττού 260), καθημερινά ψήνονται αυθεντικά, ξεχωριστά και παραδοσιακά τσουρέκια, που δεν πρέπει να λείπουν από το φετινό πασχαλινό τραπέζι. Εκτός, όμως, από το παραδοσιακό τσουρέκι, στη Madame Fraise θα βρεις και τη limited-edition με το τσουρέκι σε Panettone, στο οποίο συνυπάρχουν αρμονικά όλες οι αγαπημένες γεύσεις από το μαχλέπι, τη μαστίχα και τη βανίλια Μαδαγασκάρης.

Holy Llama

Στο Holy Llama, σε αυτόν τον new age φούρνο στο Σύνταγμα, θα ανακαλύψεις τις φανταστικές γεύσεις που κρύβονται στην πιο healthy εκδοχή των πιο λαχταριστών γλυκών. Και καθώς βρισκόμαστε μια «ανάσα» πριν την Κυριακή του Πάσχα, εκεί θα βρεις μερικά από τα πιο λαχταριστά και νόστιμα τσουρέκια της Αθήνας. Στην οδό Νίκης 23, στο Σύνταγμα, σε περιμένουν οι πιο αφράτες δημιουργίες, και μεταξύ αυτών, ένα τσουρέκι γεμισμένο με κάστανο, βουτηγμένο σε λευκή σοκολάτα.

72H Artisanal Bakery

Στο 72H Artisanal Bakery, ακόμα έναν φούρνο νέας γενιάς στην «καρδιά» της Αθήνας για τον οποίο μιλούν όλοι, θα βρεις φρεσκοψημμένα ψωμιά, κλασσικά αλλά και σύγχρονα γλυκά, κρουασάν βουτύρου, cardamom buns, και πολλά ακόμα αρτοσκευάσματα. Πλέον, θα βρεις και τσουρέκια. Άλλα όχι οποιαδήποτε τσουρέκια, τσουρέκια που ξεχωρίζουν για τη σχολαστική διαδικασία παρασκευής τους. Στην οδό Μητροπόλεως 27 & Πατρώου 9-11, στο Σύνταγμα, όλα παρασκευάζονται με μεράκι και αγάπη.

Φύσις

To ζαχαροπλαστείο Φύσις είναι ένα από τα πρώτα ζαχαροπλαστεία στην Ελλάδα που έφτιαξαν γλυκά χωρίς ζάχαρη. Εκεί, τα γλυκά γίνονται κυρίως με βιολογικές πρώτες ύλες, καθώς στόχος του είναι να μας μυήσει σε μια ολόκληρη φιλοσοφία ζωής. Vegan τσουρέκι χωρίς ζωικά λιπαρά, τσουρέκι χωρίς γλουτένη, τσουρέκι χωρίς ζάχαρη και διογκωτικές ύλες με χυμό βιολογικής αγαύης, αλλά και κλασσικό χειροποίητο τσουρέκι με φρέσκο βούτυρο, μαχλέπι και άρωμα φυσικής μαστίχας Χίου, σε περιμένουν στο Φύσις, στη Λεωφόρος Κηφισίας 98, στο Μαρούσι, και στη Λεωφόρο Μεσογείων 450, στην Αγία Παρασκευή.

Τα Γιούλια

Στα Γιούλια, στη Νέα Ιωνία, το τσουρέκι έχει τη δική του ιστορία. Η συνταγή του παππού Βαγγέλη (ο οποίος ξεκίνησε το 1945 την ιστορία του ζαχαροπλαστείου), ταξιδεύει χρόνια μέσα στον χρόνο. Εκεί, θα βρεις τσουρέκια σε κάθε εκδοχή, που ξεχωρίζουν για το μεθυστικό άρωμα, τη μαστιχωτή υφή και την αφράτη ζύμη τους. Εκτός από το «απλό», παραδοσιακό τσουρέκι, στα Γιούλια έχεις την επιλογή να απολαύσεις και γεμιστό τσουρέκι με πραλίνα φουντουκιού, κρέμα κάστανου ή κεράσι και φυσικά, με οποιαδήποτε επικάλυψη.

Yum Guilt Free

Στο Yum Guilt Free θα βρεις γλυκά χωρίς επεξεργασμένη ζάχαρη και χωρίς γαλακτοκομικά, καθώς και πολλές επιλογές χωρίς γλουτένη. Τώρα, έχεις την επιλογή να απολαύσεις και ένα λαχταριστό τσουρέκι με vegan αλεύρι. Στη Ξενοφώντος (40), στη Γλυφάδα, η παράδοση συνυπάρχει με τη healthy εκδοχή αυτού του αγαπημένου γλυκίσματος. Το τσουρέκι που θα φας στο Yum Guilt Free, θα σε συναρπάσει.