UPDATE #NOW

Τιτανικός: Συναρπαστικό νέο βίντεο 8K ανάλυσης δείχνει τη δραματική αποσύνθεση του ναυαγίου


JTeam

2 Σεπτεμβρίου 2022

Τιτανικός: Συναρπαστικό νέο βίντεο 8K ανάλυσης δείχνει τη δραματική αποσύνθεση του ναυαγίου
Κυκλοφόρησε το πρώτο 8Κ βίντεο από το ναυάγιο του Τιτανικού

Πρόκειται για το πρώτο βίντεο τόσο υψηλής ανάλυσης που έρχεται στη δημοσιότητα και μας παρουσιάζει αθέατες πτυχές από το ναυάγιο του Τιτανικού, στα βάθη του Ατλαντικού. Η ιστορία του ναυαγίου έχει αγγίξει εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ το ενδιαφέρον που έχει ο Τιτανικός μέχρι και σήμερα παραμένει έντονο.

Ήταν 14 Απριλίου 1912 και ώρα 23:40, όταν ο Τιτανικός συγκρούστηκε με παγόβουνο στον Ατλαντικό Ωκεανό και έγραψε τη δίκη του τραγική ιστορία, στερώντας τη ζωή σε πάνω από 1.500 ανθρώπους. Ερχόμενοι στο σήμερα, 110 χρόνια μετά, το OceanGate Expeditions, μας δίνει σε ένα βίντεο υψηλής ανάλυσης στο οποίο βλέπουμε πώς ακριβώς είναι σήμερα ο Τιτανικός, και όλα τα στοιχεία που έχουν παραμείνει από την τότε εποχή.

Jenny.Gr
@oceangate

Η ποιότητα είναι τέτοια που επιτρέπει στους ερευνητές να μεγεθύνουν την εικόνα και η ανάλυση να παραμένει αρκετά υψηλή με τα χρώματα και τις δομές να διαγράφονται με πρωτοφανή τρόπο.

«Στο βίντεο μπορεί κανείς να διακρίνει τον γερανό που χρησιμοποιήθηκε για την μετακίνηση της τεράστιας άγκυρας 15 τόνων που παραμένει στο κατάστρωμα του ναυαγίου, καθώς και τις αλυσίδες που βρίσκονταν αρχικά στον κύριο ιστό του πλοίου που πλέον έχει καταρρεύσει», δήλωσε σε δελτίο Τύπου ο PH Nargeolet, βετεράνος πιλότος υποβρυχίων της Nautile και δύτης του Τιτανικού.

Στο βίντεο είναι ακόμη διακριτές, με τη μεγαλύτερη ως τώρα ευκρίνεια, λεπτομέρειες του ναυαγίου που αφορούν στις δραματικές ενδείξεις αποσύνθεσης αλλά και τμήματα που έχουν πλέον καταρρεύσει.

Τέλος η OceanGate Expeditions δήλωσε ότι σχεδιάζει ήδη μια άλλη αποστολή για τον Τιτανικό, η οποία θα ξεκινήσει τον Μάιο του 2023.