UPDATE #NOW

Τιτανικός: Ο Cameron αναβιώνει την επίμαχη σκηνή της πόρτας και τελικά ο Jack θα μπορούσε να ζήσει


Κλέλια Φατούρου

3 Φεβρουαρίου 2023

Τιτανικός: Ο Cameron αναβιώνει την επίμαχη σκηνή της πόρτας και τελικά ο Jack θα μπορούσε να ζήσει
SPENCER STONER/NATIONAL GEOGRAPHIC
Ποιος είναι ο λόγος που πέθανε τελικά; Η απάντηση είναι συγκινητική

Η ταινία για τον Τιτανικό κυκλοφόρησε στις αίθουσες πριν από 25 χρόνια, και εμείς συζητάμε ακόμα γιατί δεν έκανε χώρο η Rose στην πόρτα, να ανέβει και ο Jack και να μην θρηνούμε θύματα.

Στις 10 Φεβρουαρίου, η ταινία κυκλοφορεί ξανά στις αίθουσες, για να γιορτάσει την επέτειο των 25 χρόνων, ενώ ο σκηνοθέτης James Cameron ετοιμάζει ένα special για το National Geographic, οποίο θα μιλήσει για την ταινία. Και τι θα δούμε εκεί, μεταξύ άλλων; Τον Cameron και μία ομάδα επιστημόνων, να αναβιώνουν τη σκηνή με εθελοντές, μέσα σε παγωμένο νερό, δοκιμάζοντας 4 διαφορετικά σενάρια. Το κύκλωσε κυριολεκτικά το θέμα.

Στην πρώτη εκδοχή, «ο Jack και η Rose ανεβαίνουν παρέα, αλλά πέφτουν στο παγωμένο νερό με διαφορετικούς τρόπους», παρατηρεί ο σκηνοθέτης. Στη συνέχεια, οι ηθοποιοί παραμένουν έξω από το νερό, αλλά μόνο το πάνω μέρος του σώματος, έτσι ώστε να τα καταφέρουν τα ζωτικά τους όργανα, πράγμα που δίνει έξτρα χρόνο επιβίωσης.

Για το τέλος, προσπαθούν και οι δύο να ανέβουν, ενώ αναπαριστούν τη σκηνή που κάποιος περαστικός χρησιμοποιεί το σώμα της Rose και τελικά τρώει μπουνιά από τον Jack. Επίσης, ο Jack φορά προστατευτικό γιλέκο, κάτι που δεν συνέβη στην ταινία. Λύση βρέθηκε τελικά ή τζάμπα ψάχνουμε; «Είναι σταθεροποιημένος. Το άνω μέρος του είναι έξω από το παγωμένο νερό και ίσως τα καταφέρει μέχρι να έρθει η βάρκα. Μπορεί και να ζούσε, μπορεί και όχι».

Jenny.Gr

Το βασικό συμπέρασμα του σκηνοθέτη δεν βασίζεται στο πρακτικό κομμάτι, αλλά στο συναισθηματικό. «Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες, αλλά η σκέψη του ήταν ότι δεν θα δοκίμαζε κάτι που θα την έθετε σε κίνδυνο και αυτό είναι το 100% του χαρακτήρα του Jack». Και να γιατί δακρύζουμε ακόμα μετά από 25 χρόνια, James μου.

Πάντως, και η Kate Winslet υποστήριξε πρόσφατα ότι δεν πιστεύει ότι θα τα κατάφερναν και οι δύο. «Ακόμα κι αν χωρούσαμε στην πόρτα, θα γύριζε ή κάτι τέτοιο». Και αν το σκεφτείς, αν δεν πέθαινε ο Jack στο τέλος, ίσως να μην μιλούσαμε για αυτό το έπος των 13 Όσκαρ.