UPDATE #NOW

Kristen Stewart: Στέκεται στο πλευρό των γυναικών του Ιράν -Συμμετείχε σε διαμαρτυρία στην Berlinale


JTeam

19 Φεβρουαρίου 2023

Kristen Stewart: Στέκεται στο πλευρό των γυναικών του Ιράν -Συμμετείχε σε διαμαρτυρία στην Berlinale
Instagram/ @robertandkristen
Η Kristen Stewart στάθηκε στο πλευρό των Ιρανών καλλιτεχνών συμμετέχοντας σε διαμαρτυρία στην Berlinale

Η Kristen Stewart συμμετέχει στο φεστιβάλ κινηματογράφου του Βερολίνου ως πρόεδρος της κριτικής επιτροπής και όπως φαίνεται παίρνει ξεκάθαρα θέση υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών του Ιράν. Χαρακτηριστικά δήλωσε στην συνέντευξη τύπου: “Είτε σας αρέσει είτε όχι, αυτό το Φεστιβάλ ειδικά, ιστορικά, μ' έναν θετικό τρόπο, είναι αντιδραστικό και πολιτικό».

Οι Ιρανοί κινηματογραφιστές και ηθοποιοί θέλησαν να διαμαρτυρηθούν και με το σύνθημα «Women, Life, Freedom» περπάτησαν στο κόκκινο χαλί διεκδικώντας τα δικαιώματά τους.

Το καθεστώς που ζουν είναι πιεστικό και μάλιστα το συμβάν με το θάνατο της 22χρονης Mahsa Amini που συνελήφθη από την αστυνομία ηθικής χωρίς μαντήλα και πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση ήταν η κύρια αφορμή.

Jenny.Gr
Instagram/ @everydayrobsten

Η Kristen Stewart έδειξε έμπρακτα την συμπαράστασή της στέλνοντας με τη στάση της ένα μήνυμα στην κυβέρνηση του Ιράν. Εκτός από την ηθοποιό, στην διαμαρτυρία συμμετείχαν η Mariëtte Rissenbeck, διευθύντρια της Berlinale, ο Carlo Chatrian, καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, αλλά και το μέλος την κριτικής επιτροπής την Αμερικανο- Ιρανή ηθοποιό Golshifteh Farahani κα.

Η τέχνη πρέπει να παίρνει θέση σε κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα και οι άνθρωποί της να πρωτοστατούν όπως έκανε η Stewart και οι συναδελφοί της.