UPDATE #NOW

Μαθήματα Χημείας: Η σειρά που περιμέναμε έχει teaser και είναι εντελώς πιστό στο βιβλίο


Κλέλια Φατούρου

21 Απριλίου 2023

Μαθήματα Χημείας: Η σειρά που περιμέναμε έχει teaser και είναι εντελώς πιστό στο βιβλίο
Η πολυαναμενόμενη σειρά κάνει πρεμιέρα το φθινόπωρο

Η Brie Larson κάνει πολύ επιλεκτικές δουλειές, και ας κινούνται σε εντελώς διαφορετικά είδη. Όταν όμως διάβασε το βιβλίο της Bonnie Garmus, Μαθήματα Χημείας, αποφάσισε ότι θα το κάνει σειρά και θα πρωταγωνιστήσει. Και, κρίνοντας από το πρώτο teaser, έκανε πολύ καλά.

Σύμφωνα με το βιβλίο, κάνουμε μία βουτιά στη δεκαετία του '50, τότε που μία γυναίκα χημικός προσπαθεί να διεκδικήσει τη θέση της σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο που θεωρεί αυτονόητο ότι η θέση της γυναίκας είναι στο σπίτι με τα παιδιά. Η Elizabeth απέχει πολύ από αυτόν τον ρόλο, και δεν καταλαβαίνει γιατί η ισότητα των φύλων είναι τόσο αδιανόητη.

Έρωτας, μητρότητα, φεμινισμός, κακοποίηση, μαγειρική, όλα αυτά συνδυασμένα με χιούμορ, έξυπνες ατάκες και βαθιά συγκίνηση. Η αλήθεια είναι ότι περιμένουμε πολλά από τη σειρά της Apple TV+ και την Brie Larson. Το βιβλίο περιγράφει τον χαρακτήρα της ως μία πανέμορφη γυναίκα, αλλά κάπως απόμακρη, δυνατή, πρακτική και πολύ τρυφερή μητέρα.

«Αυτό που είναι καταπληκτικό με την Brie είναι ότι της μιλάς χαλαρά και ο σκηνοθέτης φωνάζει action και ξαφνικά βλέπεις στα μάτια της την αλλαγή. Γίνεται ένας εντελώς διαφορετικός άνθρωπος».

Το πρώτο teaser είναι μία πολύ καλή πρώτη εικόνα, με εντυπωσιακά στιγμιότυπα από άλλη δεκαετία, ο σκύλος, η κόρη της, ο έρωτας με τον συνάδελφο επιστήμονα, η εμφάνισή της σε μία τηλεοπτική μαγειρική εκπομπή. Το υπόλοιπο cast συμπληρώνουν οι: Aja Naomi King, Stephanie Koenig, Kevin Sussman, Patrick Walker και Thomas Mann. Δεν έχουμε ακριβή ημερομηνία αλλά ξέρουμε ότι η σειρά έρχεται το φθινόπωρο. Προλαβαίνετε να διαβάσετε το βιβλίο.