UPDATE #NOW

Ο Armie Hammer απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για βιασμό και κακοποίηση


Κλέλια Φατούρου

1 Ιουνίου 2023

Ο Armie Hammer απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για βιασμό και κακοποίηση
Instagram
Κρίθηκε ότι υπήρχε συναίνεση από τα θύματα

Η περίπτωση Armie Hammer μάς απασχολεί τα τελευταία δύο χρόνια, μετά τις καταγγελίες που ήρθαν στο φως από διάφορες γυναίκες, οι οποίες μίλησαν για σεξουαλική, συναισθηματική και ψυχολογική κακοποίηση. Η πρώτη καταγγέλουσα, με το όνομα Effie, μίλησε για μία 4ετή σχέση, on off, με αρκετή κακοποίηση. Το Εισαγγελικό Γραφείο του Los Angeles προέβη σε εξονυχιστική έρευνα και αποφάσισε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει σε καταγγελία κατά του ηθοποιού, εξαιτίας «της πολυπλοκότητας της σχέσης».

«Σε αυτή την περίπτωση, η εισαγγελική ομάδα πραγματοποίησε εξονυχιστική έρευνα αλλά κατέληξε στο ότι υπήρχαν ανεπαρκή στοιχεία ώστε να κατηγορηθεί ο κύριος Hammer. Έχουμε την ηθική ευθύνη να προχωρούμε νομικά μόνο όταν είμαστε σίγουροι. Εξαιτίας της πολυπλοκότητας της σχέσης και της έλλειψης ικανότητας να αποδείξουμε ότι η σχέση δεν ήταν συναινετική, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε κατηγορίες».

Ο Armie Hammer, του οποίου η καριέρα καταστράφηκε όταν ξεκίνησε αυτή η υπόθεση, ευχαρίστησε την Αστυνομία του Los Angeles μέσα από το Instagram, αν και έχει αποστασιοποιηθεί από τα social media. «Είμαι ευγνώμων για την έρευνα της Εισαγγελίας και για το συμπέρασμα στο οποίο οδηγήθηκαν, και που υποστήριζα από την αρχή της υπόθεσης. Ότι δηλαδή δεν έχω διαπράξει κανέναν έγκλημα. Ανυπομονώ να ξεκινήσω τη μακρά διαδικασία του να ξαναφτιάξω τη ζωή μου».

Ο ηθοποιός εργάζεται πλέον στις Νήσους Cayman, αφού απολύθηκε από όλα τα projects με τα οποία είχε συμφωνήσει. Στην πρώτη συνέντευξη που έδωσε μετά το cancel του, δεν αποδέχθηκε ποτέ την ενοχή του, αλλά μίλησε για το πόσο εγωιστής και νάρκισσος ήταν με τις συντρόφους του. Ωστόσο υποστήριξε ότι όλα γίνονταν συναινετικά και ότι έκανε απόπειρα αυτοκτονίας μετά τις καταγγελίες. «Η σανίδα σωτηρίας μου ήταν τα παιδιά μου». Μπήκε σε κλινική απεξάρτησης, όπου βοηθήθηκε από τον Robert Downey Jr.

Αν και πιστεύουμε την έρευνα του Los Angeles, δεν γίνεται να μην μάς προβληματίζουν οι απανωτές καταγγελίες από διαφορετικές γυναίκες, με μία να μιλά για βιασμό και για φόβο δολοφονίας, στο πλαίσιο σεξουαλικού παιχνιδιού. Το ντοκιμαντέρ "House of Hammer" περιέγραψε την άρρωστη και κακοποιητική συμπεριφορά των ανδρών της οικογένειας Hammer, με τα θύματα να μιλούν ανοιχτά. Μεταξύ αυτών, και η θεία του Armie. Δεν μένει παρά να δούμε αν θα υπάρξει συνέχεια.