UPDATE #NOW

Ξεκίνησε η πορεία για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου - «Φρούριο» η Αθήνα


JTeam

17 Νοεμβρίου 2023

Ξεκίνησε η πορεία για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου - «Φρούριο» η Αθήνα
@eurokinissi
Κορυφώνονται οι εορτασμοί για την ιστορική επέτειο

Παρουσία εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών κάθε ηλικίας, οι οποίοι κατέθεσαν από ένα λουλούδι ή στεφάνι στο Πολυτεχνείο, έκλεισε πριν από λίγο η ιστορική πύλη του ΕΜΠ καθώς αναμένεται να ακολουθήσει η καθιερωμένη διαδήλωση προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Πολιτικοί, επίσημοι φορείς της κυβέρνησης, όπως ο πρόεδρος της Βουλής, κομματικές νεολαίες, μεμονωμένες ομάδες, απλοί πολίτες, σχολεία, γονείς και παιδιά «πλημμύρισαν» το τελευταίο τριήμερο το Πολυτεχνείο και τίμησαν τον μισό αιώνα, που συμπληρώνεται από την εξέγερση των φοιτητών κατά της δικτατορίας.

Jenny.Gr
@eurokinissi

Με το κλείσιμο της πύλης στο ιστορικό κτίριο, ακολούθησε μία ειδική εκδήλωση –κεκλεισμένων των θυρών– και στη συνέχεια θα ξεκίνησαν οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας, για να τιμηθεί η ιστορική μνήμη. Οργανώσεις, συνδικαλιστικοί φορείς και κόμματα έχουν ήδη ορίσει το σημείο των διαδηλώσεων.

Πολυτεχνείο 2023: Οι συγκεντρώσεις

  • ΑΔΕΔΥ: 16:30 Πλατεία Κλαυθμώνος
  • Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ): 16:30 Προπύλαια
  • Κ.Ο. Αττικής ΚΚΕ: 17:00 Σταδίου & Γεωργίου Σταύρου
  • ΝΑΡ – νΚΑ: 13:00 Κάτω Πολυτεχνείο
  • ΜέΡΑ 25: 15:00 Πλατεία Κλαυθμώνος
  • ΚΚΕ(μ-λ): 15:00 Χρ. Λαδά & Σταδίου
  • Συλλογικότητες αντιεξουσιαστικού χώρου: 15:00 Πλατεία Κλαυθμώνος
  • Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας: 14:30 Πλατεία Κλαυθμώνος
  • ΚΕΕΡΦΑ: 15:00 Πλατεία Κλαυθμώνος

Πολυτεχνείο 2023: «Φρούριο» η Αθήνα με χιλιάδες αστυνομικούς

«Αστακό» θυμίζει η Αθήνα από το πρωί της Παρασκευής ενόψει της μεγάλης διαδήλωσης για το Πολυτεχνείο, η οποία θα ολοκληρωθεί στην πρεσβεία των ΗΠΑ, αλλά ενδέχεται να πάρει διαστάσεις στο κέντρο της πόλης.

Όπως αναφέρει το Open, πριν από λίγο ολοκληρώθηκε και η τελευταία συνεδρίαση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου δόθηκαν δύο σαφείς εντολές στους αστυνομικούς. Πρώτον, κανένας εξ' αυτών δεν πρέπει να διαλύσει τη μεγάλη πορεία μνήμης και δεύτερον, ότι πρέπει πάση θυσία να προστατευτούν περιουσίες των πολιτών.

Jenny.Gr
@eurokinissi

Γι' αυτόν τον λόγο η ΕΛΑΣ θα κινητοποιήσει περίπου 6.000 αστυνομικούς, με τις Αρχές να ενορχηστρώνουν ένα σχέδιο φέτος που θα αφορά την προστασία κυβερνητικών κτιρίων, αλλά και πρεσβειών όπως αυτή του Ισραήλ. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, αναμένονται ισχυρές περιπολίες σε «κτίρια-στόχους», όπως είναι διάφορα αστυνομικά τμήματα καθώς το κλίμα είναι τεταμένο μετά τη δολοφονία του 17χρονου στη Βοιωτία από πυρά αστυνομικού.