UPDATE #NOW

Η Ταϊλάνδη πιο κοντά στην ισότητα: Ψηφίστηκε νομοσχέδιο υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών


JTeam

27 Μαρτίου 2024

Η Ταϊλάνδη πιο κοντά στην ισότητα: Ψηφίστηκε νομοσχέδιο υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών
Θα κατοχυρωθεί ως νόμος στο τέλος του 2024

Η Ταϊλάνδη έκανε ένα ιστορικό βήμα προς την ισότητα. Κατέθεσε προς ψήφιση νομοσχέδιο υπέρ ης ισότητας, αναγνωρίζοντας νόμιμα τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Μένει μόνο να εγκριθεί από τη Γερουσία και τη βασιλική οικογένεια, για να γίνει επίσημος νόμος, ωστόσο αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2024.

Η Ταϊλάνδη, λοιπόν, θα γίνει η πρώτη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας που αναγνωρίζει τον ομόφυλο γάμο.

«Είναι η αρχή της ισότητας. Δεν είναι θεραπεία για όλα τα δεινά, αλλά είναι το πρώτο βήμα προς την ισότητα», δήλωσε ο πρόεδρο της Βουλής, Danuphorn Punnakant. «Αυτός ο νόμος θέλει να επιστρέψει σ’ αυτούς τους ανθρώπους τα δικαιώματά τους, όχι να τους τα χαρίσει». Κι η επιλογή λέξεων είναι πολύ σημαντική, καθώς πρόκειται για ένα δικαίωμα που τους αφαιρέθηκε.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ψήφισαν 400 από τους 415 Ταϊλανδούς βουλευτές, ενώ θα περιγράφει τον γάμο σαν ένωση δύο ατόμων, αντί για ενός άντρα και μίας γυναίκας. Και θα δώσει στα ζευγάρια της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας ίσα δικαιώματα στη φορολογία, την κληρονομιά περιουσίας και τη συγκατάθεση σε ιατρικές εξετάσεις για τους συντρόφους τους. Επιπλέον, θα έχουν δικαίωμα στην τεκνοθεσία.