WELL BEING

Αεροπλάνο και αναταράξεις: Πώς να διαχειριστείς το άγχος σου, σύμφωνα με αεροσυνοδούς


JTeam

30 Απριλίου 2024

Αεροπλάνο και αναταράξεις: Πώς να διαχειριστείς το άγχος σου, σύμφωνα με αεροσυνοδούς
Unsplash
Οι αναταράξεις είναι τις περισσότερες φορές αναπόφευκτες, όταν ταξιδεύεις με αεροπλάνο

Οι απόψεις για το αεροπλάνο διίστανται, καθώς άλλοι λατρεύουν να ταξιδεύουν με αυτό, άλλοι κάνουν υπομονή μέχρι να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους, ενώ υπάρχουν κι εκείνοι που δεν μπαίνουν καν μέσα λόγω του φόβου τους. Αν ανήκεις στις δύο πρώτες κατηγορίες και ταξιδεύεις σχετικά συχνά, τότε σίγουρα έχεις έρθει αντιμέτωπη με τις λεγόμενες «αναταράξεις του αεροπλάνου».

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Οι αναταράξεις συμβαίνουν, όταν μια μάζα αέρα κινούμενη με συγκεκριμένη ταχύτητα, συναντά μία άλλη που κινείται με διαφορετική ταχύτητα. Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για συχνό φαινόμενο και δε χρειάζεται να τρομάζουμε και να πανικοβαλλόμαστε κάθε φορά που συμβαίνει.

Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε στη «National Library of Medicine», οι αναταράξεις είναι η συχνότερη αιτία άγχους στους επιβάτες ενός αεροπλάνου κατά τη διάρκεια της πτήσης, καθώς αρχίζουν να σκέφτονται αρνητικά σενάρια και να φοβούνται ότι το αεροπλάνο θα πέσει. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, υπάρχει τρόπος να το διαχειριστείς, ακολουθώντας τις οδηγίες έμπειρων αεροσυνοδών, που έχουν βρεθεί αμέτρητες φορές αντιμέτωποι με αναταράξεις.

Jenny.Gr
Unsplash

4 tips θα σε βοηθήσουν να διαχειριστείς το άγχος σου στις αναταράξεις

1.Σκέψου ότι τα αεροπλάνα έχουν φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να αντέχουν τις αναταράξεις

Μπορεί να είναι προφανές για κάποιους, όμως για κάποιους άλλους δεν είναι δεδομένο. Οι αναταράξεις αποτελούν αποτέλεσμα των καιρικών συνθηκών και το πλήρωμα του αεροσκάφους είναι εκπαιδευμένο, ώστε να αντιμετωπίσει ό,τι συμβεί. Μπορεί, λοιπόν, να νιώσεις άγχος βιώνοντας μια τέτοια κατάσταση, όμως πρέπει να θυμάσαι ότι τα αεροπλάνα αντέχουν τις αναταράξεις.

2.Διαλογισμός και βαθιές αναπνοές

Η μέθοδος του διαλογισμού και των αναπνοών έχει βοηθήσει πολύ κόσμο μέσα στα χρόνια και αποτελεί την καλύτερη λύση για να ρίξεις τους παλμούς της καρδιάς σου - που έχουν αυξηθεί από το άγχος - ενώ βρίσκεσαι μέσα στο αεροπλάνο. Μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο αρκεί για να εντοπίσεις το είδος διαλογισμού που εξυπηρετεί εσένα και σε βοηθάει να χαλαρώσεις και να ηρεμήσεις τις σκέψεις σου. Εισέπνευσε αργά από τη μύτη και βγάλε τον αέρα από το στόμα, κρατώντας τον ίδιο χαλαρό ρυθμό.

Jenny.Gr
Unsplash

3.Εστίασε αλλού τη σκέψη σου

Ένα καλό βιβλίο που κρατάει το ενδιαφέρον σου ή μια playlist με τα αγαπημένα σου κομμάτια μπορούν να σε κρατήσουν απασχολημένη και να αποπροσανατολήσουν τη σκέψη σου από τα αρνητικά σενάρια που έχεις μέσα στο μυαλό σου. Αν, λοιπόν, το αεροπλάνο σου πέσει σε αναταράξεις, συνέχισε να διαβάζεις ή να ακούς μουσική, προσπαθώντας να μείνεις συγκεντρωμένη εκεί.

4.Μίλησε με μια αεροσυνοδό

Αν νιώθεις ότι δεν υπάρχει τρόπος να διαχειριστείς το άγχος, την αγωνία και τον φόβο σου με τις αναταράξεις, καλό θα ήταν να μιλήσεις με μια αεροσυνοδό και να μοιραστείς τις σκέψεις σου. Να είσαι σίγουρη πως θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και θα σε καθησυχάσει, καθώς σύντομα οι αναταράξεις θα αποτελούν παρελθόν και εσύ θα είσαι στον προορισμό σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.