WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

11 ψυχολογικά τρικ που πάντα θέλαμε να ξέρουμε


The Jennettes

20 Οκτωβρίου 2018

tyler-nix-601520-unsplash.jpg

1. Πώς να εντοπίσετε έναν κρυφό θαυμαστή

Έχετε νιώσει ποτέ πως κάποιος σας κοιτάζει κρυφά αλλά δεν μπορείτε να το επιβεβαιώσετε; Την επόμενη φορά που θα σας συμβεί, χασμουρηθείτε αργά και απολαυστικά. Το χασμουρητό έχει ιδιαίτερα μεταδοτικές ιδιότητες, οπότε αν αυτός ο κάποιος χασμουρηθεί, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι σας κοίταζε.

2. Πώς να περάσετε μέσα από ένα πλήθος ανθρώπων

Αν χρειαστεί να περάσετε μέσα από ένα ανθρώπινο πλήθος, συγκεντρωθείτε στο στόχο με τα μάτια σας. Θα εκπλαγείτε από το πόσο εύκολα θα τα καταφέρετε. Προσοχή: πιάνει μόνο αν δε φοράτε γυαλιά ηλίου και δεν κοιτάτε το κινητό σας.

3. Πώς να ηρεμήσετε τον εχθρό σας

Σας έχει τύχει να έχετε άγχος για συνάνηση με κάποιον που σας αντιπαθεί; Αν αισθάνεστε ότι κάποιος στοχεύει στο να σας επιτεθεί ή να σας κάνει να νιώσετε άβολα, καθίστε δίπλα του. Όταν θα σας απευθύνει το λόγο, θα χρειαστεί να στραφεί προς εσάς, οπότε είτε θα νιώσει ενοχές, είτε η αίσθηση εγγύτητας θα τον αποτρέψει από το να πει πολύ άσχημα πράγματα.

4. Πώς να κάνετε κάποιον να μιλήσει

Οποτεδήποτε κάποιος μοιάζει να σας κρύβει κάτι, μην τον ρωτάτε ξανά και ξανά. Απλώς κοιτάξτε τον στα μάτια. Η εκτεταμένη οπτική επαφή θα τον κάνει να νιώσει άβολα και ενοχικά με την πιθανότητα να πει ψέματα, οπότε θα πει την αλήθεια.

5. Πώς να πείσετε κάποιον να σας κάνει μια χάρη

Είναι απλό: Αν θέλετε μια έκπτωση, ζητήστε το δωρεάν. Οι άνθρωποι νιώθουν άσχημα να απορρίπτουν την πρώτη φορά, οπότε τη δεύτερη θα είναι πιο καλοί μαζί σας.

6. Μιλήστε σε συγκεκριμένο αφτί

Οι λέξεις που ακούμε από το αριστερό αφτί επηρεάζουν το συναίσθημά μας, ενώ οι λέξεις που ακούμε από το δεξί, επηρεάζουν τις λογικές αποφάσεις μας. Επομένως είναι καλύτερα να ρωτήσετε κάτι επαγγελματικό όταν κάθεστε στα δεξιά κάποιου, ενώ οι εξομολογήσεις σας καλύτερα είναι να φτάνουν στο δεξί αφτί του.

7. Οπτική επαφή

Οποτε κάποιος μας κοιτάει στα μάτια, νιώθουμε ότι μας ακούει με προσοχή. Οπότε αν κάποιος σας αρέσει και θέλετε να δείξετε ότι τον ακούτε προσεκτικά, προσπαθήστε να μελετήσετε και να θυμάστε το χρώμα των ματιών του. Το βλέμμα που θα έχετε, θα έχει αυτό το αποτέλεσμα και θα τους κάνει να σας συμπαθήσουν περισσότερο.

8. Η αδρεναλίνη του πρώτου ραντεβού

Αν στο πρώτο ραντεβού σας κάνετε κάτι που θα δημιουργήσει μια έκρηξη αδρεναλίνης, υπάρχει πιθανότητα να αρέσετε περισσότερο στο άτομο με το οποίο θα βγείτε. Λούνα παρκ, τρομακτική ταινία ή cart; Όλα αυτά, και αρκετά ακόμα θα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα.

9. Πείτε το όνομά τους

Οι άνθρωποι ακούνε το όνομά τους σαν μουσική, οπότε τείνουν να νιώθουν όμορφα και οικεία με τους ανθρώπους που το χρησιμοποιούν αρκετά. Μπορείτε να το δοκιμάσετε με το πρόσωπο που σας αρέσει.

10. Πώς να θυμάστε πληροφορίες

Όταν μαθαίνετε κάτι που θέλετε να θυμάστε, πείτε το σε κάποιον. Αν βρείτε κάποιον αρκετά διαθέσιμο, πείτε κάθε λεπτομέρεια, κι αυτό θα βοηθήσει για να θυμηθείτε πιο εύκολα.

11. Το φαινόμενο Snackman

Αυτό το κόλπο έγινε γνωστό χάρη σε ένα διάσημο video που κυκλοφόρησε στο internet στο οποίο δύο άτομα που τσακωνόντουσαν σε ένα τρένο, σταμάτησαν όταν εμφανίστηκε ένας τρίτος άνθρωπος. Ακούγεται απίθανο, αλλά υπάρχει άλλη μία πληροφορία: ο τρίτος άνθρωπος που ονομάστηκε Snackman, έτρωγε. Φαίνεται πως, χωρίς να το συνειδητοποιούν, οι άνθρωποι ηρεμούν και γίνονται λιγότερο επιθετικοί, παρουσία κάποιου που τρώει.

Διαβάστε επίσης: Αυτό το ακριβές τεστ ψυχολογίας αποκαλύπτει τα κρυφά στοιχεία του χαρακτήρα σας

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.