WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Γιατί τα 35 είναι η καλύτερη ηλικία για τις γυναίκες


19 Οκτωβρίου 2018

gian-cescon-637914-unsplash.jpg

Αν μόλις γίνατε 35 συγχαρητήρια είστε στην καλύτερη ηλικία της ζωής σας. Βρίσκεστε στην περίοδο που πιθανά είναι πιο ανεξάρτητη από κάθε άλλη ηλικιακή δεκαετία και όλα  επιτρέπονται- σχεδόν.

Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξάχθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο η ηλικία των 35 είναι για τις γυναίκες η πιο ευτυχισμένη περίοδος, με το 70% να δηλώνει πως δεν ένιωθαν ποτέ τόσο χαρούμενες όσο τώρα.

Η έναρξη της δεκαετία αυτής χαρακτηρίζεται από σημαντικές αλλαγές. Το να αλλάξεις καριέρα, να μετακομίσεις σε άλλη πόλη ή και χώρα ή να κάνεις μια ουσιαστική σχέση γίνεται κοντά στα 30. Ένα επίσης από τα πράγματα που απολαμβάνουν οι γυναίκες στα 35 τους είναι το καλό σεξ. Σε αυτές τις ηλικίες έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, αγαπάνε περισσότερο το σώμα τους με αποτέλεσμα να απολαμβάνουν καλύτερα το σεξ, σε σχέση με άλλες δεκαετίες. Μάλιστα έρευνες έχουν δείξει πως στα 35 ακριβώς οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη σεξουαλική αυτοπεποίθηση από κάθε άλλη ηλικία.

Διαβάστε εδώ: Ψυχολόγοι αποκαλύπτουν 4 απλά κόλπα για να προσελκύσουμε το άτομο που μας ενδιαφέρει

Ένας άλλος λόγος που τα 35 χαρακτηρίζονται ως η καλύτερη ηλικία είναι η επαγγελματική σταδιοδρομία. Οι γυναίκες σε αυτή την ηλικία δουλεύουν με όρεξη και θέλουν να τα καταφέρουν. Μάλιστα μια έρευνα έχει δείξει πως κυρίως οι καλλιτέχνες ή οι επιστήμονες είναι πιο πιθανό να φτάσουν στο πικ της καριέρας τους στα μέσα της δεκαετίας των 30.

Πάνω απ’ όλα, όμως  η αυτογνωσία και η εμπιστοσύνη στον εαυτό τους είναι τα βασικά συστατικά της ισορροπίας των γυναικών που βρίσκονται κοντά στα 30. Επομένως ο «μαγικός» αριθμός της ευτυχίας κρύβεται κάπου στα 35.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.