WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Έχεις άγχος; Η μία φράση που δεν πρέπει να πεις στον εαυτό σου


JTeam

25 Σεπτεμβρίου 2023

Έχεις άγχος; Η μία φράση που δεν πρέπει να πεις στον εαυτό σου
pexels
Μια φράση, χιλιάδες συναισθήματα

Όταν βρισκόμαστε σε μία δύσκολη ψυχολογική στιγμή και όλα δείχνουν μαύρα, συνήθως προσπαθούμε να επικεντρωθούμε σε αυτά που έχουμε, κι όχι αυτά που μας λείπουν. «Τουλάχιστον έχεις την υγεία σου» ή «Όλα είναι καλά με τη σχέση σου». Είναι ένας τρόπος να διαχειριστούμε το άγχος και να κάνουμε focus στα καλά που υπάρχουν στη ζωή μας.

Από ό,τι φαίνεται όμως, η φράση «τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα» δεν βοηθά όπως νομίζουμε. Ο λόγος; Θεωρούμε ότι το πρόβλημά μας δεν είναι αρκετά σημαντικό και, μπαίνοντας σε αυτή τη σύγκριση, δεν φτάνουμε στη ρίζα του προβλήματος.

H λύση δεν βρίσκεται στην υποτίμηση του άγχους, αλλά στον εντοπισμό του προβλήματος. Το πρώτο βήμα λοιπόν είναι η αναγνώρισή του. Το άγχος είναι αναπόφευκτο και είναι πολύ σημαντικό να αποδεχτούμε ότι μας συμβαίνει. Αν δεν το κάνουμε, επηρεάζουμε τη χημεία του εγκεφάλου και μπερδεύουμε το σώμα μας.

Η διαχείριση του άγχους είναι καθαρά προσωπική υπόθεση. Μία δραστηριότητα που χαλαρώνει, λίγος διαλογισμός, log out από τα social media αλλά και μία επίσκεψη στον ειδικό, αν νιώθουμε ότι το άγχος έχει πλέον κυριεύσει τη ζωή μας - οτιδήποτε ταιριάζει στον καθένα, μπορεί να λειτουργήσει.


Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.

TAGS